Forskjellige Urter i Body Wraps

Du har kanskje selv opplevd at dersom du drar på spa eller til en skjønnhetssalong, så består ikke body wrap bare av urter. Ofte så legges andre naturlige ingredienser til, som detox leire, essensielle oljer, enzymer, kollagen, mineraler, m.m.

Selv om det er mange andre forskjellige ingredienser som blandes inn i body wraps, så kan man fortsatt kalle det en urte body wrap fordi den i hovedsak består av urter som jobber sammen for å ha optimal effekt for kroppen din. Neste gang du får en body wrap, så kan du spørre hva den inneholder og spørre om personen kan gå over de ulike ingrediensene og hvilken funksjon de har. Ikke bare for å spørre, men ofte så kan det hende du har enkelte allergier som kan utløses av urtene, dersom du for eksempel er allergisk mot en spesiell plantefamilie. I tillegg kan du få inspirasjon for dine egne body wraps, om du skulle få lyst til å prøve en av de mange variantene som er for hjemmebruk.

Tilleggsingredienser

Ofte kan mange av disse ingrediensene brukes hjemme i din egen body wrap, istedenfor å bare bruke ren leire. Noen av de mest populære urtene som legges til i en body wrap er nype, basilikum, kamille, peppermynte, ingefær-rot, pau d’arco, ringblomst, storborre, valurt og blålusern.

kamille
Kamille
Kamiller har lenge blitt brukt til ansiktsbehandlinger og huden generelt, på grunn av den beroligende effekt den har på huden og dens anti-inflammatoriske egenskaper. Disse gjør at huden regenerer seg mye lettere og utbrudd av kviser og andre urenheter reduseres med daglig rutinebehandling, det vil si morgen og kveld. På samme måte som den behandler ansiktet, så kan den behandle kviser og diverse utbrudd på ryggen og skuldrene. En body wrap kan brukes på alle de forskjellige kroppsdelene, og ved mange salonger vil du også kunne få en helkropps body wrap.
blalusern
Blålusern
Er man en person som er mye i aktivitet eller har en slitsom jobb som gir deg trette og slitne muskler, eller om musklene er stive og anspente, så er blålusern den perfekte ingrediensen til å få musklene til å slappe av. Den hjelper også med å redusere muskelsmerter, og gjør underverker for en stresset og sliten kropp. Den inneholder vitaminer og mineraler som er gode for huden og musklene, som absorberes av huden gjennom porene.
storborre
Storborre
Storborre en en naturlig urt som hjelper kroppen med å rense blodet. Den har en beroligende effekt på huden, og er bra for mennesker som har hudplager som psoriasis og eksem. Akkurat som kamille, så har storborre også sterke anti-inflammatoriske egenskaper og er ofte brukt innen medisin for behandling av kroniske sykdommer hvor indre betennelser er involvert. Det er viktig å påpeke at storborre er med på å regenerere hudstrukturen, redusere fine linjer og rynker, inneholder stoffer som beskytter hudceller mot UVB-skader.
ingefaerrot
Ingefærrot
Ingefær er en av de mest populære urtene, og den kan brukes til mye forskjellig. I body wraps har den en varmende effekt og forbedrer blodsirkulasjonen, i tillegg til å redusere smerter i muskler og ledd. Videre så hjelper den med migrenesmerter, magesmerter, muskelsmerter, kramper, forbedrer metabolismen og motvirker fettoppsamling i kroppen.
nype
Nype
Nypepulver har et høyt innhold av vitamin C, bioflavonoider og essensielle fettsyrer. Fordelen med disse ingrediensene er at de er med på å regenerere huden og holde den sunn. Body wraps har mange ulike fordeler og nype har spesielle anti-aldringsvirkninger, samt at den hjelper mot pigmentflekker og arr etter stygge kviser og urenheter. Nype er også god mot sensitiv og tørr hud.
peppermynte
Peppermynte
Peppermynte kombineres ofte med tang, og er oppfriskende og stimulerende for huden. Denne behandlingen er god for sirkulasjonen, og lindrer muskelsmerter og stivhet i muskler og ledd. Blandingen av disse to er også god for cellulittbehandling og trekker ut giftstoffer og skitt. I tillegg er den god mot huden og etterlater den myk og oppfrisket.

Andre Ingredienser

Listen ovenfor er bare en kort oversikt over noen av de mest brukte ingrediensene, men det er mange flere der ute med utrolige helsefremmende egenskaper som kroppen kan dra nytte av. Sjøgress er ofte brukt til å tone huden og redusere forekomsten av cellulitter. Aloe vera har også lignende egenskaper. Urter sammen med en blanding av body wrap leire har store helsefordeler, og absorberer godt.

Hjemmeløsninger

Med clay body wraps så kan du få en strammere og sunnere hud, den renser huden for toksiner med en naturlig detox effekt, den regulerer vannet som har samlet seg opp i kroppen, den aktiverer metabolismen og reduserer vekten og gir deg mer energi! Dersom du velger å dra på spa, eller ta en billigere hjemme versjon, så kan leire kjøpes hos oss og urter kan kan kombineres med hver wrap for å få optimal effekt. Et Hjemme Body Wrap Sett er super for deg som ønsker å gjøre det hjemme selv og ønsker å velge ut ingrediensen etter behov. De fleste body wraps skal brukes i en time til en og en halv. Urtene bløtlegges i varmt vann slik at de viktige stoffene blir utløst i vann som senere blandes med leiren og påføres på kroppen og pakkes inn med bandasjene som kommer i pakken.