Hvordan man kan beskytte seg mot sykdom om vinteren?

Vinteren er rett rundt hjørnet, desverre så kan det forårsake at vi blir lettere syke som kan gjøre din daglige hverdag vanskeligere enn nødvendig. Kroppen din er derimot et verktøy som skal hjelpe deg mot ulike sykdommer og beskyttelse for vinteren. Den er der for at du skal føle deg tipp topp gjennom alle årets årstider. For å opprettholde kroppens gode beskyttelses verktøy, er det nødvendig å gjøre noen forandringer i din daglige diett.

Lær mer om å holde deg sunn og frisk med våre tips om hvordan du kan beskytte deg mot ulike forkjølelser gjennom denne vinteren.

bilde av forskjellige typer supermat for å vise hva du bør spise
Hva burde jeg spise? - Først og fremst trenger vi å snakke om hva du spiser og hvilke matvarer som kan hjelpe din diett. Selv om solen går ned tidligere og vi får mindre C vitaminer er det fortsatt viktig å få i deg alle de nødvendige grønnsakene og vitaminene for å beskytte kroppen din mot sykdom. Ta en titt på hvilke grønnsaker som er i sesong, du har kanskje også mulighet til å spare penger på ulike ingredienser som nå er i sesong.
Blandt de beste matvarene du burde spise så er brokkoli, bønner, spinat og grønne bønner som er en av de grønnsakene som har et høyt innhold av vitaminer og fiber. Du kan også dra nytte av et daglig proteininntak fra det som rødt kjøtt, fjærfe og fisk, eller bønner og pulser hvis du ikke er glad i kjøtt. Protein er det multifunksjonelle byggematerialet i kroppen din, og brukes til å gjøre nesten alt, inkludert hvite blodlegemer, som er den første forsvarslinjen mot bakterier.
et glass vann for å vise hva du skal drikke for å forhindre sykdom
Hva burde jeg drikke? - Det er alltid viktig å holde seg hydrert, siden det å være dehydrert kan gjøre din kropp mer sårbar mot sykdom. Hvis du ikke drikker så mye vann, så er det kanskje en lur ide å prøve smoothies eller juicer som er proppet fullt med vitaminer og mineraler? Hvis ikke dette er noe du er interessert i så er det kanskje lurt å putte inn en vitamin C tablett i vannet ditt, ihvertfall nå på vinteren.
bilde av skjeer som holder softgels kapsler og tabletter
Hva annet kan jeg ta? - Når vi snakker generelt om tabletter eller tilskudd, så er dette gode metoder å bekjempe en forkjølelse eller annen sykdom. De jobber sammen for å gi deg alt det du trenger i din daglige livsstil mot sykdommer. Tillegget av vitamin Vitality supplement eller en lignende mikronæringsmiddel formel kan gjøre noen harde meter i løpet for å oppnå den beste helsestandarden.
kontorpult og datamaskin for å vise hva du skal gjøre på jobb for å forhindre sykdom
Hva når jeg er på jobb? - Med alle bakteriene som svulmer rundt oss, kan det være vanskelig å slukte unna. Kontoret er et sted som kan gjøre deg syk ganske så fort med tanke på at alle er rundt hverandre noe som gjør at sykdom smittes fort. Derfor er det viktig at du tar vitaminer på jobben som kan holde deg frisk denne vinteren. Prøv å ha kontoret ditt rent, ikke bare ryddig! Husk at du burde også bruke antibakteriell spray og en klut for å få vekk bakterier på dine ting.
Det å håndhilse med andre er en av de beste måtene å møte noen nye, men for mye av det kan føre til at bakterier sprer seg raskt som for eksempel på kontoret. Det er også mulig å skaffe seg en antibakteriell gele som å redusere mulig sykdom, spesielt på jobben. Det er imidlertid viktig å huske at isolasjon ikke fører til inokulering. Å unngå fysisk kontakt helt kan virke som din tryggeste innsats for å overvinne trusselen mot infeksjon, men din naturlige immunitet er opprettet ved å utsette deg for trusselen.
mann og kvinne i en bar for å vise hvordan du kan slappe av for å sikre deg fra sykdom
Hvordan slapper jeg av? - Det å prøve å holde kroppen din frisk fra mulige sykdommer handler ikke bare om å holde selve kroppen din frisk, men det handler også om å holde hodet sunt. Med andre ord så er det bra å være mindre stresset. Vinteren kan være en av de mest stressende tidene i året, dette er med tanke på alt jule styret. Når en er stresset så er det enkelt å bli syk siden man for eksempel ikke får nok søvn etc.
Når du ikke tar vare på kroppen din med sunn mat og drikke, så burde man fortsatt passe på at man ikke stresser for mye og at man tar noen dager av for å få slappet litt av. Ikke jobb mer enn nødvendig, planlegg dager med familien og vennene dine sånn at du kan få tid til å slappe av. Alle disse metodene kan hjelpe deg med å ikke bli syk.
mann og kvinne i ferd med å kysse uten berøring for å stoppe spredning av bakterier
Er det noen jeg kan gjøre emosjonelt? - Sist men ikke minst, er det et par ting som du kan gjøre for å for å styrke din daglige rutine enda mer. Tidligere så snakket vi om oss selv åpent og ikke ignorere den fysiske kontakten med håp om du muligens forhindre at du får bakterier sendt rundt, spesielt når du er i et forhold. Kyssing er et kjærlighetsmerke, men det kan også være et par våpen mot vinteren, da det kan gi både mennesker en naturlig toleranse for bakterier og bedre å avværge sykdom.
Du kan også ta følelser veldig personlig, har du noen gang hørt om uttrykket 'selvoppfyllende profeti'? Det betyr at når du tror på noe så mye at det skjer fordi hjernen din begynner villig til å se resultatene av prediksjonen. Hvis du er den typen person som sier til seg selv, 'oh nei, jeg kommer til å bli syk', stopp nå! Gå inn i vintermånedene med total optimisme, og du kan finne at du kommer ut på den andre siden, føler deg enda bedre!