Overskrift bilde for Strekkmerker

Strekkmerker

Strekkmerker dannes når hudens elastisitet strekkes utover dens kapasitet og hudfibrene ødelegges. Dette kan skje i puberteten, ved unormalt rask vektøkning eller vekttap eller under graviditet. Strekkmerker oppstår vanligvis på huden på magen, hoftene, rumpen eller brystene. Her hos WeightWorld tilbyr vi effektive og naturlige behandlinger for å fjerne strekkmerker. WeightWorld sitt utvalg av strekkmerke-behandlinger er rede til å takle selv de mest synlige og plagsomme strekkmerkene dine. Eksfoliering er en viktig del av å behandle strekkmerker, det bidrar til å fjerne døde hudceller, slik at nye friske hudceller kommer gjennom.

Filtre

Hva er strekkmerker?

Strekkmerker kalles på fagspråket for striae distensae og er lange, smale striper eller linjer som utvikles på huden. Disse plagsomme stripene er ufarlige, men kan være frustrerende og ganske synlige. Derfor ønsker man gjerne å fjerne strekkmerker. De er også har normale – man regner faktisk med at opp til 70% av jenter og 40% av gutter vil ha utviklet strekkmerker et sted på kroppen ved utgangen av tenårene. Og når det kommer til gravide kvinne kan prosenten som vil oppleve strekkmerker krype opp mot 90%! Da er spørsmålet hvordan få bort strekkmerker et spørsmål mange ønsker svaret på.

Strekkmerker får du fordi de elastiske fibrene i lærhuden din strekkes over sin kapasitet og ødelegges. Når disse hudfibrene brytes over, blir elastisiteten ødelagt og dermed kommer arrdannelsen som kalles strekkmerker. Strekkmerker kan være veldig synlige når de først oppstår, men vil med tiden falme. Selv om strekkmerker ikke er annet enn et estetisk problem, kan de virke sjenerende og det å fjerne strekkmerker er en prioritet for mange. Ønsker du å fjerne strekkmerker vil du finne en god strekkmerker behandling her hos WeightWorld.

Huden din består av tre sentrale lag: epidermis er det ytterste laget, dermis er det midterste laget og hypodermis er det tredje, nederste hudlaget. Strekkmerker dannes i det midterste hudlaget – altså dermis – når bindevevet blir strukket utover sin egen kapasitet. Da ødelegges de elastiske fibrene, og hvis huden ikke klarer å kompensere for dette bristet vil du få permanente arr. Det å fjerne strekkmerker kan oppnås på flere måter. Det kan være vanskelig for en strekkmerker behandling å nå ned til dette mellomlaget i huden, men man kan også få en effektiv strekkmerker behandling som fokuserer på øvre deler av huden og dermed gjør strekkmerkene mindre synlige. Her må du bare finne frem til en behandlingsmetode som passer deg og dine behov.

Man er mest utsatt for å få strekkmerker på kroppsområder med mye underhudsfett. Slike områder inkluderer hofter, rumpe, bryster, mage og lår. Dette er også områder hvor man gjerne ønsker å fjerne strekkmerker da slike områder lett kommer frem i lyset på sommerhalvåret. Hvordan få bort strekkmerker kan derfor bli et påtrengende spørsmål utover våren.

Arrene strekkmerker etterlater seg er altså et resultat av at huden strekker seg mer enn den tåler. Hvordan få bort strekkmerker er et vanlig spørsmål, og dette er fordi strekkmerker er svært vanlig og kan oppstå på en hvilken som helst hud. Selv om strekkmerker er forbundet med hurtig vekttap eller vektøkning behøver det at man utvikler strekkmerker bety at man har for mye fett på kroppen eller at man er overvektig. Det kan like fult ha noe med naturlig, hurtig vekts (som i puberteten), eller naturlig, hurtig vektøkning (som under et svangerskap). Dessuten kan kroppsbyggere også være utsatt for strekkmerker. Dette kan forekomme hvis en kroppsbygger overtrener musklene sine og dermed overstrekker bindevevsfibrene i mellomhuden. Spørsmålet hvordan få bort strekkmerker er derfor et spørsmål som blir spurt av alle typer mennesker.

Strekkmerker er synlige på kroppsdeler som mage, lår, hofter, bryster, overarmer og den nedre delen av ryggen. Denne type arrdannelse oppstår når huden ikke klarer å vende tilbake til den forhenværende normaltilstanden etter en periode med intens vekst, som kan være på grunn av graviditet, vektøkning eller pubertet. Strekkmerker er som regel mest synlige når de først oppstår. Da kan de syntes på huden som røde eller lilla streker. Det er ofte når strekkmerkene først oppstår at spørsmålet om hvordan få bort strekkmerker virker mest påtrengende. Heldigvis er det også i de tidlige stadiene av strekkmerkedannelsen at tiltak for å fjerne strekkmerker vil ha best effekt. En del av svaret på hvordan få bort strekkmerker ligger derfor i å tidlig begynne en behandling!

Hvorfor får man strekkmerker?

Får å vite hvordan man best kan forebygge og fjerne strekkmerker, er det å forstå mer om hvorfor de oppstår i det hele tatt en god plass å begynne. Hvordan du kan fjerne strekkmerker starter tross alt med en god forståelse av fenomenet.

Flesteparten av de som opplever strekkmerkeutvikling på huden sin er kvinner. Ofte utvikler kvinner strekkmerker under svangerskapet. Da strekkes magehuden raskt utover sin normale kapasitet, og derfor kan den slite med sammentrekningen etter fødsel. Kroppen opplever dessuten en del hormonelle forandringer under svangerskap som også kan bidra til utviklingen av strekkmerker. Går du raskt opp eller ned i vekt, er dette også en stor faktor på utviklingen av strekkmerker. Strekkmerker utvikles tross alt fordi hudens fibre strekkes over sin kapasitet og brister.

Strekkmerker kan også forekomme grunnet arv. Da er det ikke så mye du selv kan gjøre for å forhindre at strekkmerkene en gang kan komme. Når det kommer til å fjerne strekkmerker kan du allikevel ha en finger med i spillet. Heldigvis tilbyr WeightWorld gode og naturlige behandlingsmetoder for å fjerne strekkmerker.

I noen tilfeller kan strekkmerker også forekomme av medikamenter eller sykdommer som svekker elastisiteten i huden. Her kan også WeightWorld hjelpe med en god behandling for å fjerne strekkmerker.

Hvordan få bort strekkmerker

Hvordan få bort strekkmerker? Hva er den beste måten å forebygge og fjerne strekkmerker? Når ulykken først er ute, kan WeightWorld tilby et godt, effektivt og naturlig utvalg av metoder for å fjerne strekkmerker. Men for å gjøre din strekkmerker behandling enda mer effektiv er det aldri en dårlig idé å komme strekkmerkene på forskudd med noen gode forebyggende tiltak.

Det er ikke alltid lett å forutse når og hvor strekkmerker kan oppstå. Derfor er det å fjerne strekkmerker før de engang oppstår heller ikke en lett oppgave. I noen tilfeller kan du allikevel komme dem i forkjøpet og fjerne strekkmerker før de engang har oppstått. Ett av disse tilfellene er hvis du planlegger å bli gravid. Da kan du allerede i begynnelsen av svangerskapet begynne noen forebyggende tiltak. Slike foretak inkluderer regelmessig eksfoliering, hjemmelagde kroppsskrubber, trening og massasje. Alt dette og mer kan du lese om nedenfor.

Eksfoliering: Regelmessig eksfoliering (altså skrubbing av kroppen for å fjerne døde hudceller og stimulere til en god blodsirkulasjon) er ekstremt nyttig for deg som skal behandle, forebygge eller fjerne strekkmerker. En god kroppsskrubb bidrar til å fjerne døde hudceller og tørr hud. Da kommer myk, frisk og sunn hud til overflaten. Ved å eksfoliere huden regelmessig kan du bidra til å øke hudens cellefornyelse. Dette vil hjelpe strekkmerkene dine til å falme så fort som mulig.

Hjemmelaget kroppsskrubb: Hjemmelagde kroppsskrubber er en billig måte å fjerne døde hudceller og få frem en sunn, frisk hud og fjerne strekkmerker. For å stimulere områder med strekkmerker kan du lage en kroppsskrubb ved å blande kaffegrut med litt olivenolje eller kokosolje. Masser deretter dette inn i huden for rundt fem minutter. Kaffegrut vil skånsomt eksfoliere og stimulere huden din. Olivenolje eller kokosolje vil naturlig hydrere og hjelpe til å holde huden din fuktig og myk. For best utbytte av denne kroppsskrubben og for å mest effektivt fjerne strekkmerker bør du massere deg rundt tre ganger i uken.

Trening: Trener du musklene i strekkmerke-utsatte områder regelmessig kan dette hjelpe synligheten og forekomsten av strekkmerker. Dette er fordi musklene strammes opp ved trening, og når dette skjer vil også huden strammes og strekkmerkene virke mindre synlige. En del av svaret på hvordan få bort strekkmerker kan dermed rett og slett finnes i en vanlig, sunn livsstil. For å fjerne strekkmerker mer effektivt kan i midlertidig en ytterligere behandling være nødvendig.

Massasje: Hvordan få bort strekkmerker? Med noe så behagelig som massasje, naturligvis! Regelmessig massasje vil hjelpe hudens helbredelsesprosess og dessuten bidra til å fjerne giftstoffer og redusere synligheten av strekkmerker og cellulitter. For best resultat bør du massere huden med en god mandelolje. Mandelolje er nemlig rik på vitamin E. Dette vitaminet er trygt for bruk under graviditet og støtter hudens egen utvikling av kollagen og elastin – begge stoffer som er viktig for å reparere og fjerne strekkmerker. For de med nøtteallergier er olivenolje et utmerket alternativ.

Fuktighetskrem: Det er viktig å holde huden sunn og myk for å redusere synligheten av og fjerne strekkmerker og hindre nye fra å utvikle seg. Smør deg daglig med en god fuktighetskrem. Her bør du fokusere på områder som allerede har utviklet strekkmerker eller som kan utvikle dem i fremtiden. Olivenolje, aloe vera og hvetekimolje er alle bra fuktighetsgivende ingredienser. Lurer du på hvordan få bort strekkmerker kan vi røpe at hvis fuktighetskremen inneholder vitamin E kan også dette være et effektivt middel for å fjerne strekkmerker. Vitamin E bidrar nemlig til å bidra til en sunn og hurtig kollagenproduksjon og vil dessuten også hjelpe til å forbedre teksturen og elastisiteten i huden din.

Sol: Det høres kanskje rart ut å foreslå litt soling i disse dager hvor alle er opptatte av solbeskyttelse. Det å beskytte seg mot solen er riktignok viktig – ikke bare for helsen, men også for huden. Men en del av svaret på hvordan få bort strekkmerker ligger i å gjøre dem mindre synlige, og det vil de bli hvis du får litt farge. En forsiktig og sunn soling kan derfor være å anbefale.

Utforsk WeightWorld sitt eksklusive utvalg for å fjerne strekkmerker

Hvordan få bort strekkmerker? Vårt eksklusive utvalg for den aller beste strekkmerker behandling her hos WeightWorld gjør at du selv kan bestemme hvordan du ønsker å behandle strekkmerkene dine. Vi gir deg også gode råd og tips for hva du selv kan gjøre for å fjerne strekkmerker. En god strekkmerker behandling starter her.

Det er lett å bestille varer her hos WeightWorld. Er det likevel noe du lurer på, kan du lett få svaret fra vårt dedikerte kundeserviceteam. De kan du snakke med på telefonen, eller chatte med online.

* Det er viktig å merke seg at resultatene av våre produkter kan variere fra person til person. Du bør alltid bruke disse produktene sammen med balansert kosthold og regelmessig trening.