Man - Fre | 10:00 - 16:00

45 78 75 53 55 Online Chat
  • klarnaHandle med Trygghet

    Kjøp Nå Betal Når du har mottatt produktet

  • Gratis Frakt for verdi over 499kr*

    For hele Norge

  • 100% Naturlige Produkter

    Unik utvalgte naturlige produkter

Strekkmerker

Strekkmerker

Strekkmerker er noe de aller fleste kvinner opplever, både under puberteten og graviditeten. Gener spiller en viktig rolle, og hvis din mor har fått strekkmerker er det stor sannsynligheten at du også får det.

Får jeg strekkmerker under graviditeten?

Selv om de fleste kvinner får overstrukket hud under graviditeten, så kan du unngå dem. Hvis du er flink til forebygge så kan du redusere antall strekkmerker. Uheldigvis er noen kvinner mer utsatte for overstrukket hud enn andre. På en annen siden så sies det at overstrukket hud er bevis på at du har født barn, og da bør du jo være stolt av dem.

Forskning sier at ni av ti kvinner vil oppleve overstrukket hud når de gravide. Vanligvis oppstår overstrukket hud i sjette eller syvende måned, ifølge dermatologen Debra Jaliman, M.D. fra New York. Men hva er egentlig strekkmerker? Når du legger på deg under graviditeten så øker kroppsvekten hurtig. Dette gjør at huden strekker seg for raskt og dannerstrekkmerker. Vanligvis oppstår overstrukket hud på magen, armene, brystene og dessuten lårene. Selv om de fleste kvinner vil få strukket hud når de bærer frem et barn, så er det visse tegn som tyder på du er mer utsatt.

Gener

Hvis din mor fikk strekkmerker så er det høy sannsynlighet for at du også får det. Gener spiller en stor rolle, spesielt når det gjelder hudens elastisitet. Hvis din mor fikk strekkmerker skyldes at mangel på elastin. Elastin er bindevevet som huden trenger for å ikke bli brutt. Så selv du er flink til å forebygge strekkmerker, så kan du forvente å få dem hvis du mor har hatt dem.

Unge mødre

Det er en tendens at unge mødre får strekkmerker. Dette skyldes at ung hud er veldig stram. Hvis du er en ung mor så blir huden utsatt for mye strekking, og resultatet blir overstrukket hud. Ung hud får dermed disse rødaktige stripene på huden. Når du blir eldre mister nemlig huden sin stramhet, og tåler mer å bli strukket.

Rask vektøkning

Hvis du tidligere har gått opp eller ned i vekt raskt er huden mer utsatt. Heldigvis kan du trøste deg med at de aller fleste har hud som er overstrukket. Dessuten kan du faktisk gjøre merkene mindre synlig med styrketrening og ved å sole deg. For å unngå merkene bør du gradvis gå opp i vekt, spesielt under graviditeten. Du bør også følge legens anbefalinger i forhold hvor mye du bør legge på deg.

Du fikk dem i puberteten

Hormonendringer kan gjøre huden mindre elastisk og utsatt for overstrekking. Hvis du har synlige strukket hudmerker på hoftene, magen, brystene og rumpa fra puberteten, så vil du trolig få dem igjen. Spesielt hvis du blir gravid og legger på deg raskt.

Gjør huden mer elastisk

Til tross for alt dette, så er ikke all håp ute. Du kan gjøre forebygge disse sjenerende røde stripene i huden. Hvis du drikker rikelig med vann og smører utsatte områder, kan du i det minste forhindre størrelsen på strekkmerkene. Det er også lurt å ha et kosthold rik på omega 3 og andre gunstige oljer. Tørr hud er mer utsatt for å bli overstrukket, derfor bør du pleie huden med hudkrem ofte. Spesielt om vinteren eller i steder med tørr luft. Hvis du skal slanke deg eller legge på vekt, så er det lurt å gjøre det gradvis.

Som nevnt har de fleste av oss strekkmerker. De fleste av dem vil blekne med tiden. Merkene kan være røde i begynnelsen, men vil etter hvert få hudfarge igjen. Styrketrening er en god løsning mot merkene. Sørg for å trene musklene på utsatte områder, da vil du faktisk stramme huden og gjøre at strekkmerkene mindre synlige. Forebygging er den beste løsningen, og gamle strekkmerker vil med tiden bli «visket» ut helt naturlig.