Superfood pulver som kan gjøre deg slankere

Riktig bruk av slankepulver kan gi en kickstart på vekttap, og motivere deg videre med å gå ned i vekt. I tillegg gir slankepulver en daglige dose av vitaminer og mineraler som kroppen trenger.

Hva er slankepulver?

en stålvekt som har en tallerk og pulver på toppen med gaffel og kniv

Som ordet sier, er slankepulver brukt til å gå ned i vekt på en effektiv og sunn måte. Slankepulver er tilgjengelig i både pulver form eller som ferdigblandet produkter. En av fordelene med slankepulver er at de har et lavt kaloriinnhold på grunn av de lave mengden av karbohydrater og fett, og mye protein. Derfor oppstår slanke effekten ved bruk av slankepulver fordi produktet er svært fattig på kalorier.

Ved å erstatte en eller noen av ens måltider med slankepulver kan en redusere kaloriinntaket, noe som bidrar til vekttap. Slankepulver er et mye bedre alternativ istedenfor å sulte seg selv eller unngå mat, noe ofte mange overvektige gjør. Nytten med slankepulver er nemlig at ens daglige behov for protein, vitaminer og mineraler er dekket , dermed minimere tap av muskelmasse. Flere mister sin muskelmasse når de slanker seg på grunn av manglende proteiner i kroppen. Siden muskelmasse er en viktig del av kroppens forbrenning, er det viktig å beholde så mye muskelmasse under en diett som mulig, og det oppstår ved inntak av protein som finnes i slankepulver.

Ideen bak slanking er at ens kaloriinntak er er mindre enn ens forbruk av kalorier. Dersom en person reduserer daglige kalorier til noe så lavt som 800 kalorier, så kommer man i fare for å få mangel på viktige stoffer som kroppen trenger som er bla. vitaminer, proteiner som er kroppens byggesteiner, fettsyrer, mineraler, sporstoffer etc. Dersom dette lave kaloriinntaket fortsetter over en periode så vil et mangel på disse stoffene oppstå. Derfor er det viktig at man balanserer dietten sin under slanking med måltidserstattere som slankepulver, for å kunne holde sitt individuelle kaloriinntak lavt og ikke tappe kroppen for livsviktige stoffer.

Slankepulver er et tillegg som skal støtte vedkommende som ønsker å gå ned i vekt. Som gjerne kombineres med trening etter ens evne og nivå, med riktig kosthold balanse. Jobben til slankepulver er å komplementere den delen som mangler, og støtte kroppen i prosessen med å minske sultfølelsen, gi energi og overskudd slik at en kan trene og bevege seg, balansere kolesterol og blodtrykk nivå og gi næring.

Superfood Slankepulver

Slankepulver har blitt et populært tillegg til forskjellige dietter. Slankepulver er med på å supplementere på mat man; ikke kan spise, ikke har tilgjengelig, ikke orker store mengder av eller mat som du rett og slett ikke klarer å svelge. Forskjellige dietter innebærer at man kutter ned på mat med høyt karbohydratinnhold og fettinnhold. Dette vil si at en får i seg mindre av disse byggesteinen siden man unngår å spise mat som øker vekten. Det er fortsatt viktig å vite at karbohydrater og fett er noe kroppen trenger for man skal kunne fungere og gå ned i vekt, men kilden til disse stoffene er det som er viktig. Derfor er slankepulver fra superfood noe mange ofte velger til å supplementere dietten sin med.

Superfood er en matkilde som har lang historie bak seg, den har blitt brukt i flere tusener av år og er kjent for sine helseeffekter. Noen av de finnes i dag som slankepulver, under så kan du lese om 6 top superfood slankepulver.

1. Acai

Acai bær har blitt oppdaget på nytt og brukes av flere veganere og vegetarianere verden over. Superbæret assosieres med vekttap og sunn livsstil, den har høyere antioksidantinnhold enn blåbær og inneholder fytokjemikalier. Den blir sett på som Amazonas mest næringsrike bær på grunn av dens B-vitaminer, fiber, proteiner, omega-3 fettsyrer og omega-9, samt forskjellige mineraler.

Slankepulver med acai er et flott tillegg dersom en trenger en god kilde til omega og antioksidanter som er med på å regulere stoffskifte og kjempe mot frie radikaler i kroppen. Den øker kroppens metabolisme og får kroppen til å fordøye maten bedre, slik at man får mer ut av all maten man spiser og kroppen tar opp stoffene den trenger i tarmene og skiller ut stofferen den ikke trenger.

2. Moringa

et glass med grønn smoothie med sugerør inni en sirkel

Moringa slankepulver er noe ofte mange velger å bruke i dietten sin. Dens næringsinnhold har mange fordeler, men i sammenheng med vekttap så har det flere effekter; den anti inflammatoriske og vanndrivende effekt gjør at kroppen ikke holder på vann og får musklene til å se mer tonet ut. Videre, så har den et høyt innhold på fiber som gjør at fett ikke absorberes så lett i tarmen. Slankepulveret er også med på å hindre overflødig fett opphopning.

Man tenker sikker hvordan kan fiber gjøre at jeg lettere går ned i vekt? Uløselig fiber forebygger forstoppelse, mens løselig fiber senker kolesterolet og mater de gode mikrobene i tarmen. Den er også din venn når du ønsker å gå ned i vekt. Når fiber absorberer vann, så utvider den seg litt, noe som gjør det lettere å slutte å spise fordi du føler deg mettere lenger. Det er også med på å bremser ned mat absorpsjon, noe som hindrer toppene i blodsukkeret. Du må holde blodsukkeret i sjakk hvis du ønsker å forbrenne mest mulig fett.

Alt i kroppen henger sammen. Ofte så synes mange blodsukkeret er en veldig forvirrende ting, hvorfor går det opp eller ned, og hvorfor er det viktig for vekttap. Svaret er enkelt! Med slankepulver så kan du regulere det, Moringa slankepulver holder det i balanse. Noe av dette sukkeret blir omdannet til glykogen og resten til fett som lagres i fettcellene. Kort sagt, når blodsukkeret stiger, så er sannsynligheten for at kroppen lagrer fett større istedenfor å brenne den.

et glass med spirulina juice, spirulina pulver i en skje og skål

3. Chlorella

Chlorella Slankepulver er ofte noe som mange blander med Spirulina pulver. Likevel så finnes det en forskjell på disse grønne slanke-pulverene. Strukturen på Chlorella algen er mye tettere sammensatt enn strukturen på Spirulina algen. Mikroalgene som Chlorella består av er fulle av proteiner, fett, karbohydrater, fiber, vitaminer og mineraler, og disse næringsstoffene kan best bli utnyttet når man bruker chlorella slankepulver. Den har alle de 9 essensielle aminosyrene som er viktige for muskeloppbygging og stoffskifte.

Det er ofte vanskeligere å gå ned i vekt jo eldre vi blir, men chlorella har vist seg effektiv. Den er med på å redusere fettprosenten på kroppen, holder kolesterolet i sjakk og blodsukkeret. Chlorella slankepulver regulerer hormoner som påvirker metabolismen og stoffskifte, den øker blodsirkulasjonen og fjerner giftstoffer fra kroppen. Når man går ned i vekt, så skiller kroppen ut giftstoffer kroppen må kvitte seg med slik at de ikke blir tatt opp på nytt, chlorella slankepulver er en mester på å detoxe kroppen for toxiner, tungmetaller og giftstoffer.

en kald drikke med en groeen drikke oppi med et svart sugerør

4. Spirulina

Spirulina slankepulver er mer eller mindre søster tvillingen til Chlorella. Spirulina er flott for deg som holder deg til en streng slankediett hvor målet er å bygge muskler og hviletiden er kort. Et høyt nummer av vegane atleter bruker spirulina slankepulver daglig for å støtte kroppen under de harde treningsøktene.

De har funnet ut at Spirulina slankepulver gir kroppen en overflod av naturlige proteiner og vinner overlegent over andre mer bearbeidede produkter sånn som whey protein. Selv om whey protein kan gi deg mer protein i en dose enn Spirulina kan, må det understrekes at Spirulina er svært lett å fordøye, og har mye mer å tilby enn sin allerede imponerende protein profil.

5. Baobab

en krukke med noe oransje drikke oppi sammen med et svart sugerør

Boab slankepulver må være et av de mest eksotiske, ikke bare har den et interessant navn men også mange helsefordeler for vekttap. Baobab slankepulver er ikke like kjent som de grønne super pulverene, men Baobab har sine spesielle fordeler som skiller den ut. Den er egnet for både veganere og vegetarianere. Den er proppfull av C vitamin, og har fantastiske fettforbrennings egenskaper. En undersøkelse fra Arizona State University viste at mennesker med lavere nivåer av C vitamin hadde større problemer med å forbrenne fett enn det mennesker med høyere c vitamin nivå hadde. C vitamin er noe kroppen skiller ut med vann dersom en for mye i kroppen, noe som betyr at man ikke kan overdosere. Sammenhengen mellom C vitamin of fettforbrenning er at C vitamin er viktig for produksjonen av karnitin som setter i gang prosessen av fett omdanning til energi.

Videre så kan Baobab slankepulver hjelpe overvektige og mennesker som sliter med fedme å fordøye stivelse lettere og påvirke kroppens glykemiske prosess. Slankepulvere kan også brukes i bakstverk og fremme vekttap ved å redusere appetitten og cravings, og ved å holde fett lagring under kontroll.

6. Guarana

et iskaldt glass med en gulaktig te med isbiter oppi

Guarana superpulver er appetitt hemmende og tas ofte før måltid. Sentralstimulerende midler sånn som guarana slankepulver gjør at du får i deg mindre antall kalorier daglig. Videre så har den samme effekt som koffein i kaffe har, den er vanndrivende, noe som gjør at du mister vann og kroppen blir mer tonet. Likevel så redusere ikke guarana fett, men den er med på å øke hjertefrekvensen og kan få fart på stoffskifte som gjør at flere kalorier brennes og du har mer energi til å trene. Kan brukes som en pre-workout til slitsomme treningsøkter.

Det er likevel viktig å påpeke at den daglige dosen bør ikke overskride 3 gram av Guarana, siden det ofte kan føre til for mye av stoffet i kroppen som kan føre til en ekkel følelse og at man begynner å riste og føler angst. Dette er på grunn av det høye koffein innholdet i Guarana, det er derfor viktig å spise nok før eller etter at man har drukket Guarana slik at man ikke føler seg dårlig. Den er super til etter lunsj, som kan erstatte kaffen din, eller en liten dose guarana før treningsøkten.

Fordeler med slankepulver

Slankepulver har mange fordeler og pulverets sammensetning har en innvirkning på både vekt, fordøyelse, muskler, immunforsvar og andre prossesser i kroppen som er viktige for kroppen skal fungere optimalt. Slankepulver har fordeler som;

Grafikk av to versjoner av samme mann som kjører - Den ene er tykk og den andre tynn
  • Effektiv detox som renser kroppen for giftstoffer
  • Kalorifattig inntak
  • Rik på vitaminer og mineraler som kroppen trenger
  • Kan gå ned i vekt uten å miste muskelmasse
  • Gir økt velvære og bedre humør
  • Styrker immunforsvaret og redusere aldringsprosessen
  • Økt energinivå og fettforbrenning
  • Minsker sultfølelsen

Kombiner slankepulver med frukt

Kvinne i hvit topp skjenker lilla smoothie i et glass

Slankepulver og vann høres kanskje kjedelig ut og smaker ofte for mange helt forferdelig. Derfor kan man blande slankepulver sammen med frukt og grønnsaker i en deilig smoothie.

Spirulina passer veldig bra med eplejuice, hvor du også kan mixe sammen mynteblader, ananas, babyspinat eller noe annet som frister. Her kan du slippe fantasien løs!

Å drikke slankepulver i lengre periode kan fort bli noe du går lei av, derfor er smoothies ofte en enkel og fargerik løsning på den monotone og tomme smaken av slankepulver. En god smoothie gir ekstra energi og gjør slankingen verdt det. En sunn smoothie er noe kroppen vil takke deg for, og det samme vil helsen din.