Body Wraps for Nybegynnere

Body wraps er tilgjengelig for alle, og ikke bare hos luksusspa. Nå kan du rense huden, redusere synlige cellulitter og få en strammere kropp med effektive kroppsinnpakninger. Husk å spise og drikke riktig dagen før og etter en behandling for best resultat.

Body Wrap for nybegynnere

body wraps

Lyst på fastere kropp, mer glødende hud og en velvære helt utenom det vanlige? Da bør du prøve en body wrap. I dag finnes det utallige sorter body wraps, inkludert de med eksotiske urter som stimulerer sansene, og med mykgjørende leire som etterlater huden silkemyk. Når du kjøper et kroppsinnpakningssett for hjemmebruk, vil alt du trenger være inkludert i pakken. Body wrapping anses av noen å være en kunst, og det finnes mange detaljer og teknikker man kan lære seg. Derfor er det spesielt viktig å følge bruksanvisningen godt. Gjør du dette, så vil du garantert ha en god opplevelse med kroppsinnpakningen. Her får du noen råd og tips om hvordan man utfører body wrapping.

Hvilken body wrap er best?

Dette er et spørsmål som er vanskelig å svare på. Noen body wraps er ment for å slanke kroppen eller redusere synligheten av cellulitter, mens andre skal detoxe huden, eksfoliere eller tilføre næring og fuktighet. I tillegg finnes det andre body wraps som gir deg hele pakken, dvs. At de både renser huden, strammer kroppen, tilfører fuktighet og reduserer cellulitter. Prøv deg frem og test ut ulike body wraps før du kjøper mye av et produkt. Hvis du har fått en body wrap behandling ved et spa som du likte, kan du alltid spørre hva slags ingredienser som ble brukt. I dag kan du nemlig utføre en body wrap hjemme uten hjelp av andre. body wraps for hjemmebruk er nemlig designet slik at du kan enkelt ta på body wrapen, og du trenger heller ikke å ha den på så lenge om gangen.

Slik fungerer en body wrap behandling

Først så påføres en rikelig mengde med næringsstoffer, slik at huden dekkes godt. Denne kan bestå av mineraler, leire, oljer, tang eller urter. Deretter pakkes kroppen inn enten med plast, bandasjer, mylar-folje eller lignende. Som regel vil kroppsinnpakningen dekke mesteparten av kroppen, inkludert beina, armene og halsen, men det finnes også wraps for cellulitter, som kun dekker de områdene som skal behandles. Dette gjøres gjerne i et varmt rom slik forbrenningen i kroppen øker. Dette hjelper kroppen med å svette ut urenheter og dessuten aktivere ingrediensene i bandasjen som kroppen pakkes inn med. Kroppsinnpakningen varer i omtrent 45 minutter, og når du er ferdig tas bandasjen av og huden vil føles mykere og lettere enn før. Det er viktig å drikke vann under behandlingen, særlig hvis du gjør det i en spa som bruker varmebehandling for å aktivere body wraps ingrediensene. Du kan forøvrig også gjerne eksfoliere huden før du setter i gang. Et lite tilleggstips kan være å skape en avslappende atmosfære for deg selv. Ha gjerne rolig musikk i bakgrunnen, tenn i lys, og velg et sted hvor du kan være helt i fred uten noen som helst form for forstyrrelser.

Du går ned i vekt med kroppsinnpakning

infograf av body wraps, 5 fordeler som kan hjelpe om du bruker

Det er sant at du kan gå ned i vekt med body wraps. Mesteparten består naturligvis av vannvekt, men dette gir deg en imidlertid slankere kropp - noe som er perfekt hvis du virkelig vil se bra ut for en kort tid til en spesiell anledning. Huden vil uansett føles mykere, og særlig tørr og sprukken hud vil bli mye bedre. I tillegg vil velværen du får være uerstattelig.

Forberedelse til en kroppsinnpakning

Tidligere var bodywrapping kun tilgjengelig på spa. Behandlingene var også kostbare, og ikke alle har råd til slike luksus body wraps. Dessuten har ikke så mange spa i sitt nærområde. Derfor er det også langt å reise for mange når de vil ha en god body wrap. Heldigvis kan du gjøre en body wrap hjemme nå, og helt på egen hånd. Men for å få gode resultater må du forberede deg godt.

Det er viktig å spise riktig før du utfører en body wrap. Dette innebærer så lite sukker som mulig, drikke mye vann og unngå alkohol. I tillegg bør du redusere inntaket av karbohydrater i så stor grad som mulig. Dette bør du helst gjøre dagen før og på dagen du skal utføre body wrap behandlingen.

Hvis du vil forbrenne mer kalorier og redusere vannvekta ytterligere, bør du utføre behandlingen i et varmt rom. Hvis du er så heldig og bor på et varmt sted eller kanskje skal til Syden, kan du gjerne ta med deg en body wrap og utføre den der. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt, og drikk rikelig med vann. En body wrap kan også være usedvanlig behagelig slik at du kan sovne, så sett på alarmen hvis du er en av dem som sovner lett.

Kan body wraps brukes av alle?

Kroppsinnpakninger er en avslappende og deilig form for pleie som kan benyttes av de fleste, og kan etterlate huden både ren og myk. Men siden det kan føre til en økt kjernetemperatur vil det ikke anbefales for gravide. Mennesker med høyt blodtrykk, diabetes eller hjerteproblemer bør være forsiktige med body wrapping, og kanskje rådspørre lege før man gjør det. Til slutt kan det kanskje være ubehagelig for mennesker som opplever klaustrofobi.