Morninga Pulver

Moringa er et eksotisk blomstrende tre som vokser i tropiske og subtropiske områdene i Afrika og Asia. Treet inneholder en mengde verdifulle næringstoffer som protein, vitamin A, B1, B2, B6, B12 og vitamin C samt mineralene jern, kalsium, magnesium, fosfor og kalium. Selv om tillskuddet fortsatt er relativt ukjent i vesten har det et rykte i sine hjemland for sin uvanlig høye næringsverdi.

Moringa er et tre som vokser i Himalayaområdene i India og Pakistan, så vel som Bangladesh og Afghanistan. Treet finnes også i Afrika. Dets blader, bark, blomster, frukt, frø, og rot anvendes til medisin takket være sine mange helsefordeler.

Treet har mange helse fordeler og anvendes for blant annet blodmangel, leddgikt og andre leddsmerter, astma, kreft, forstoppelse, diabetes, diaré, epilepsi, magesmerter, mage- og tarmsår, spasmer, hodepine, hjerteproblemer, høyt blodtrykk, nyresten, væskeretensjon, skjoldbruskkjertelforstyrrelser, bakterier, sopp, virus og parasitinfektsjoner. Oljen fra tillskuddet anvendes også i matvarer, parfymer og hårprodukter, og som en smøremiddel da det er et meget virkningfult produkt.

Dette er en viktig næringskilde i deler av verden. Ettersom det kan dyrkes billig og enkelt, og bladene inneholder masse av vitaminer og mineralstoffer, og som tørket så anvendes Moringa i India og Afrika i mat- og foringsprogram for å bekjempe undernæring. De umodne grønne plantene produseres på samme måte som grønne bønner. Mens frøene føres bort til mer modne baljer og kokes som erter eller ristes som nøtter. Bladene kokes og anvendes som spinat, og de er også tørjet og pulverisert for å anvendes som en smaktilsetning.

Moringa inneholder proteiner, vitaminer og mineraler. Som en antioksidant, virker det som beskyttelse for celler fra å få skader.

Det finnes mengder av helsefordeler med Moringa som vi kommer til å beskrive her.

Antioksidanter

Ifølge studier så inneholder pulveriserte blader av Moringatreet hele 46 typer av antioksidanter. En porsjon inneholder 22 prosent av vårt anbefalte daglige inntak (RDI) av vitamin C, en av de viktigste antioksidantene på jorden, og hela 272 % av vår RDI av vitamin A. Antioksidanter hjelper med å nøytralisere ødeleggende effektene av frie radikaler, og hjelper kroppen med å kjempe imot sykdommer gjennom å forsterke vårt immunforsvar.

Rik på aminosyrer

Bladene i Moringatreet inneholder 18 aminosyrer, hvorav åtte er essensielle aminosyrer hvilket gjør dem til et "komplett" protein - noe som er sjeldent i planteverdenen. I selve verket har moringa samme proteininnhold som kjøtt, hvilket gjør den til en utmerket proteinkilde for vegetarianere og veganere. Protein er naturligvis nødvendig for å bygge muskler, brysk, ben, hud og blod, og behøves også for å produsere enzymer og hormoner.

Kalsium og magnesium

En porsjon av dette tilskuddet gir oss cirka 125 procent av vår RDI av kalsium og 61 prosent av vår RDI av magnesium. Disse to sporstoffer arbeider i samsvar for å styrke våre kropper. Kalsium behøves for å bygge sterke ben og tenner, og magnesium hjelper oss å absorbere kalsium bedre. Ettersom moringa inneholder generøse mengder av begge er det spesielt bra for å hjelpe oss imot benskjørhet og andre skjelettsykdommer.

Omfattende næringsinnhold

Moringa inneholder 90 ulike typer av næringsstoffer, inklusive fire ganger mer kalsium enn melk, fira ganger mer kalium enn bananer, fira ganger mer vitamin A enn gulrøtter, 50 ganger mer vitamin B3 enn peanøtter, 36 ganger mer magnesium enn egg og 25 ganger mer jern enn spinat. Den inneholder også høye verdier av ytterligere næringsstoffer som kostfiber, jod, lutein, zink, selen, zeatin og betakaroten

Effektiv olja

Selv om moringa er mest berømt for sine blad så har dens frø også en verdifull hensikt siden de inneholder nesten 40 % av en spisbar, ikke-tørkende olje hvilket kan jamføres med olivenolje i nærings-og antioksidantverdi. Oljen er luktfri og har en søt smak.

Pleier huden

På grunn av moringaens høye mineralinnhold er tilskuddet også næringsgivende for huden. Flere og flere kosmetiske bedrifter begynt å bruke moringa i sine produkter på grunn av dette. Moringa kremer og lotion kan brukes på de ønskete områdene hvilket gjør at næringsstoffene absorberes direkte i huden. Moringa kan til og med tas via kosttillskudd for å kunne gi effektiv næring til kroppen.

Regelmessig konsumering av Moringa har også vist seg å kunne lede til lavere blodtrykk, bedre fordøyelse og bedre humør og immunsystemet. Takket være dens høye fibernivå og lave fettinnhold påvirker det også kalorinivåena og kan lede til et effektiv vekttap.