Hva er fordelene med Clay Body Wrap?

Body wraps er ingen ny oppfinnelse; mennesker har brukt disse helt siden Det gamle Egypt, hvor skjønnhet og kroppspleie var en viktig del av livet for mange. Selv i et tørt og varmt klima, hvor sand eller sjø alltid alltid er nære, er Egyptiske kvinner fra denne tiden kjent for sin skjønnhet og sin dedikasjon til pleie av hud og hår.

Også andre kulturer fra historien er kjent for å bruke body wraps, blant disse var romerne, kineserne og japanere.

I moderne tid, ble body wraps lansert i USA på 1960-tallet, hvor disse ble en populær form for spa-behandling, og ble også annonsert som en effektiv metode for slanking. Body wraps har siden vært brukt av millioner av mennesker, til ulike aspekter av skjønnhet, som slanking, detoxing og eksfoliering.

Body wraps var tidligere kun utført ved salonger og spa, men har i den senere tid også blitt markedsført som et produkt som kan brukes hjemme. Dermed kan man ha glede av dette selv om man ikke har råd til flotte og dyre spa-behandlinger.

Hvordan påfører man en body wrap?

Første del av en body wraps er påsmøring av næringsstoffene. Disse kan være alt fra oljer, mineraler, urter, tang eller leire, og det blir tilført rikelige mengder slik at disse dekker huden godt. Dermed blir de aktuelle delene av kroppen ‘pakket inn’ med for eksempel plastfolie, bandasjer, mylar eller store blader. Dette stenger inne kroppen og skaper en slags kokong-effekt, hvor kroppens kjernetemperatur økes, i tillegg til temperaturen ved huden. Varmen bidrar til at te tilførte stoffene virker bedre og trenger seg ordentlig inn i huden. I tillegg svetter huden slik at skitt og giftstoffer trekker seg ut av huden. En body wrap vil som oftest dekke mye av kroppen, inkludert torso, armer, ben og hals. I noen tilfelle vil en wrap kun benyttes på en bestemt del av kroppen, som for eksempel rumpe og lår ved cellulittbehandling.

Litt om Toksiner

Giftstoffer er kjemikalier og konserveringsmidler som finner veien inn i kroppen vår gjennom luften vi puster, maten vi spiser, væsker vi drikker, og blir absorbert gjennom porene i huden fra hud- og hårprodukter, i tillegg fra andre alminnelige gjenstander som vi omgås daglig. Normalt sett skulle kroppene våre være i stand til å skille ut disse giftstoffene ut gjennom leveren, nyrene og huden, men vi bombarderes med såpass mye, at kroppen vil til enhver tid inneholde fremmedstoffer som den ikke helt klarer å bli kvitt. Vi kan hjelpe kroppen litt på vei her, ved å detoxe, og ved å benytte body wraps.

Ulike typer body wraps

alger
Alger eller tang
Body wraps med alger og tang lages for å øke stoffskiftet og forbedre hudens helse. Begge disse ingrediensene er rike på vitaminer og aminosyrer, som kan absorberes gjennom huden, og kan hjelpe kroppen til å frigjøre giftstoffer.
cellulitter
Cellulittbehandling
Cellulittbehandling med body wraps benytter næringsstoffer som trenger seg dypt inn i huden og løser opp og trekker ut væske fra fettcellene som forårsaker ujevnhetene under huden.
urter som blir smadret i en krukke på en hvit bakgrunn
Body wraps med urter
En rekke urter benyttes med body wraps, med det formålet å rengjøre huden, og i noen tilfeller å drenere lymfesystemet for toksiner.
en mage som er wrappet inn i plastfolie på en kvinne
Body wraps for slanking
Denne typen body wrap har som formål å trekke væske ut av huden for å stramme den opp og gi den et mindre oppblåst utseende. Denne virkningen kan være godt synlig, men vil kun være midlertidig
clay wrap
Body wraps med leire
Mud wraps er kjent for å øke blodsirkulasjonen og fjerne giftstoffer fra huden, og samtidig stramme og jevne ut hudens ytre lag. Leiren påføres hele kroppen og etter en virkeperiode innbundet med en body wrap, blir leiren fjernet med varme håndklær.

Mer om body wraps med leire

Clay Body Wraps kan lages av forskjellig type leire, sånn som bentonitt, grønn eller rød leire fra Dødehavet. Forskjellige type salter, oljer og urter legges også til for å gi mer næring og kraftigere effekt. Body wraps gjøres ofte på spa, men de kan også gjøres hjemme. Etter at leire miksen har blitt smurt på kroppen, så pakker man kroppen inn i elastiske bandasjer, plastfolie eller et laken for å få mest ut av clay body wrappen.

Avgiftning og Detox

Clay Body Wraps absorberer toksiner og avgifter kroppen. Leire inneholder en negativ elektrisk ladning, mens toksiner har en positiv elektrisk ladning. Den negative ladningen er med på å dra toksinene ut av huden gjennom porene. Epsom og sjøsalter, som ofte brukes i leire body wraps fjerner også giftstoffer fra kroppen. Mineraler som finnes i enkelte typer body wraps, slik som de med leire fra Dødehavet, leverer næringsstoffer til huden.

Smertelindring og Sirkulasjon

Varmen som skapes av clay body wraps forbedrer blodsirkulasjonen i kroppen og kan lindre ledd- og muskelsmerter. Clay body wraps som er laget av rød leire, er spesielt effektive til å forbedre blodsirkulasjonen. Andre body wraps kan også lages med urter som er med på å redusere infeksjoner i kroppen som en ikke ser på utsiden. Urter som ofte brukes er kamille, aloe vera og andre urter som er antiseptiske og lindrer smerte.

Vann-absorberende

Leire er også et absorberende stoff, noe som gjør det effektivt til å suge opp ekstra vann i kroppen som er mellom huden og det indre hudlaget.Trykket som dannes med body wrappen gjør at vann absorberes og man blir et par centimeter tynnere i en kort stund, og gjerne opp til i en hel dag. Dette er bare midlertidig, til kroppen tar til seg nytt vann igjen.

Anbefalte produkter