Helsegevinstene ved detox te

Detox-te har mange og gode helsegevinster for deg som drikker den. Men hvilke effekter har den, og hva skjer egentlig i kroppen? Hvilke produkter i teen er det som gir de gode resultatene? Les videre, så vil vi fortelle deg det.

Litt om detoxing generelt

Detoxing er et begrep som kan bety avgiftning av kroppen, det vil si å forsøke å fjerne gift- og avfallsstoffer fra kroppen. I tillegg kan detoxing referere til det å gjeninnstille kroppens ulike systemer slik at de fungerer optimalt.

I vår moderne tid er det nærmest umulig å unngå å utsettes for fremmedstoffer enten fra forurensning, fra hud-og hårprodukter og fra ting vi ellers omgås i det daglige. I tillegg er vi gjerne utsatt for press i arbeidslivet, og kan finne det vanskelig å få nok søvn og hvile, og å finne en balanse med trening og kosthold. Alt dette kan være med på å sette kroppens ulike funksjoner ut av balanse. Detoxing blir dermed et nyttig begrep for oss, og ulike metoder for dette kan være verdt å prøve.

Tegn på at du kan ha behov for å detoxe

Kroppen vår er en kompleks maskin med mange systemer som arbeider sammen. Når den utsettes for for store påkjenninger kan disse ulike funksjonene komme ut av balanse, og dette kan vi merke på en rekke måter. Fordøyelsessystemet er kanskje ikke i topp stand, og da opplever vi gjerne enten sure oppstøt, forstoppelse eller andre fordøyelsesproblemer. Andre tegn på behov for detoxing kan være at vi sover dårlig, eller aldri føler oss uthvilt selv om vi sover mye. Mange sliter med å ha nok energi gjennom dagen, eller at hjernen ikke fungerer så godt som den burde og man har problemer med å fokusere.

Fordelene med å detoxe med detox-te

Generelt sett er de beste detox-metoder de som oppnås på mest mulig naturlig vis, det vil si med kosthold, og eventuelt med produkter som inneholder naturlige og sunne ingredienser. I alle fall bør dette gjøres sammen med en endring i livsstil, som inkluderer mosjon, frisk luft og et variert og godt kosthold. Detoxing vil ha maksimal virkning når det andre også er på plass. Å detoxe med detox-te er et godt valg, og her kan vi si mer om hvilke fordeler det har.

Økt energinivå

en kvinne som løper samtidig som hun har en vannflaske i handen

Personer som deltar i detox-programmer rapporterer ofte om at de føler seg mer energiske. Dette er noe som skjer fordi en detox vil rense kroppen for gift- og avfallsstoffer, og bidrar til å gjenopprette kroppens balanse. Det vil føre til at du kjenner deg full av energi igjen. Du kan oppleve den samme effekten ved å kutte ut sukker, koffein samt mettet fett, og erstatte disse med frisk frukt, grønnsaker og urte-teer. Det er meget viktig å sørge for at du får i deg nok vann, slik at kroppen din holder seg hydrert. Det vil gjøre at du kan nyte effektene av et økt energinivå når du tar en detox-kur. En detox-te kan sørge for å oppfylle begge disse behovene samtidig. Erstatt din morgenkaffe med en kopp Ortte Matcha Tea. Det er en perfekt erstatning og en god kilde til næringsrik energi. Den er fullpakket av vitaminer, mineraler, næringsstoffer, antioksidanter og aminosyrer. Den sørger for å tilføre kroppen energi og næring som vil vedvare i flere timer.

Forbedrer huden og håret

dame som lukker øynene og holder seg i ansiktet med brunt hår

Et feil kosthold med et dårlig næringsinntak vil være synlig på flere måter gjennom huden din. Både akne, tørr hud, hud som flasser, flekkete hud, matt hud og fet hud er alle symptomer på et mangel på næring. En detox-prosess vil gi positive resultater for huden din. En av metodene for å bidra til detox-prosessen er å besøke en sauna. Det vil hjelpe kroppen med å svette ut gift- og avfallsstoffer, og vil føre til en renere og bedre hud. Detox-teer som virker på huden har ført til reduksjon av akne og andre hudproblemer. Dette skjer på grunn av at huden renses fra innsiden og utover. De ingrediensene som sørger for dette, gjør det i løpet av bare noen få slurker. Din detox-te for huden din kan inneholde ingredienser som olivenblader, ananasjuice, hvit te, timian, eikebark, humle, roser, kjerringrokk, ringblomst og andre lignende tørkede urter. Ortte Detox Te inneholder en kombinasjon av noen av disse ingrediensene, og er gunstig for huden din. Sakte men sikkert vil du se en reduksjon av urenheter i huden din og oppleve en glødende og frisk hud. Dette er et tegn på at ditt detox-program fungerer.

Dersom du trodde at teens verden ikke kunne tilby deg noe for ditt hår, kan du tro om igjen. Grønn te har mye for håret ditt. Det er en god kilde på antioksidanter som polyfenoler, vitamin C og E, som bekjemper de frie radikalene, endrer produksjonen av bakterier og produserer flavonoider samtidig som det stimulerer til økt hårvekst og et mykere hår. Når håret ditt begynner å vokse uten gift- og avfallsstoffer, så vil du kunne kjenne forskjellen på håret ditt.

Økt stoffskifte

en rød chili som er veldig bøyd på en hvit bakgrunn

Matvarer som er rike på vitamin A, C og E, slik som cayenne pepper, vil bidra til din detox, forbrenne fett og øke ditt stoffskifte. Tesorter som inneholder slike ingredienser øker forbrenningen og sørger for at du vil forbrenne ekstra kalorier – selv når du holder deg i ro. Cayenne pepper inneholder antioksidanter som flavonoider og karotenoider samt det kjemiske stoffet capsaicin som sørger for å sette en spiss på styrken, og har i tillegg medisinske kvaliteter. En liten kopp te blandet med en kvart teskje cayenne vil sørge for at du begynner å svette. Skinny Tea benytter seg av en rekke naturlige ingredienser for å reaktivere ditt stoffskifte og bidra til at du holder deg i form gjennom hele dagen. Når du lager deg en kopp te for å øke stoffskiftet, kan du også blande i litt sitron og kanel. Det vil bidra til at du unngår småspising og matsug, og hjelper deg til å fordøye den maten du spiser.