Kundeservice er åpen fra Man – Fre 10:00 – 15:00

21 93 76 87 Live Chat

Helsegevinstene du får når du drikker grønn kaffe

Kaffe er en drikk som er elsket av mennesker over hele kloden. Den brukes for å gi en god start på dagen, og som en perfekt avslutning på desserten etter middag. Men visste du at kaffe også er fullspekket av helsegevinster? Grønn kaffe er en type superfood. Vi snakker da om grønn kaffe – frøene som befinner seg på innsiden av noen røde bær, og som i sin rå form inneholder alle de gode helsegevinstene. De bløtlegges, og deretter lages det ekstrakter av disse. Nedenfor kan du lese om hvilke gunstige gevinster grønn kaffe har for helsen din, og som du vil se, så er antioksidanter og klorgensyre meget viktige bidragsytere. De fleste kildene anbefaler et daglig inntak på 400 mg x 3. De beste produktene med grønn kaffe ekstrakt inneholder minst 45 % klorogensyre.

Beskyttelse mot hjertesykdommer

Grønn kaffe senker blodtrykket. Studier har vist at klorogensyren kan senke blodtrykket med hele 10 nivåer, altså fra eksempelvis 150 til 140. I tillegg til å redusere blodtrykket, så antar en at grønn kaffe vil lette på lidelsene ved hypertensjon samt redusere nivåene av inflammasjonsmarkøren homocysteine. Begge disse faktorene er ansett for å gi høy beskyttelse mot hjertesykdommer.

Grønn kaffe forebygger diabetes

Når kroppens blodsukkernivåer stabiliseres, så gir det positive effekter for hele helsetilstanden, ikke bare i form av økt vektreduksjon. Klorogensyren kan bidra til at absorpsjonen av karbohydrater i fordøyelsesprosessen reduseres, og dermed forhindres blodsukkernivået fra å skyte til værs.

De gode antioksidantene

Det er i antioksidantene at de virkelig store helsegevinstene ligger. Antioksidanter beskytter celler og vev fra å bli skadet av frie radikaler, og de motvirker nedbrytningen som leder til aldring og sykdommer. Fordi at grønn kaffe har en relativt bitter smak, så er det langt fra alle som liker denne. Derfor er det en gladnyhet at det finnes grønn kaffe ekstrakt, slik som Grønn Kaffe Pure. Med disse kapslene kan du nyte de gode effektene av både antioksidantene, klorogensyren og de andre gode ingrediensene uten å drikke den bitre drikken.

Andre gode helsegevinster

Grønn kaffe vil bidra til økt vektreduksjon takket være flere prosesser. Klorogensyren vil – som tidligere nevnt – sørge for stabilisering av blodsukkernivået. Det vil i sin tur bidra til et økt stoffskifte. Når stoffskiftet øker vil også forbrenningen av fett øke, og dermed vil vektreduksjonen økes. I tillegg vil disse prosessene sørge for at kroppens opptak av karbohydrater reduseres og opphopning av fett blokkeres. Klorogensyren er mye høyere i grønn kaffe , enn i brent, og det påståes at det motvirker lagring av fett. Grønn kaffe vil også øke effekten av hormonet adiponektin, som bidrar til fettforbrenningen. Når dette kombineres sammen med et sunt og variert kosthold samt regelmessig mosjon, så vil de gunstige effektene spille på lag og bidra til at du får en bedre livskvalitet.

Enkelte sorter av grønn kaffe har et lavere innhold av koffein, og dette er selvsagt sunnere. Som du kan lese om i neste avsnitt, så er ikke koffein et veldig gunstig stoff. Det kan gi en positiv effekt i form av økt energi og bedre konsentrasjon når du trenger det. Koffein antas å øke stoffskifte med opptil 11 %, og dermed kan du forbrenne mer energi og motvirke ytterligere fettlagring. Men dersom inntaket blir for høyt, kan effektene slå ut negativt.

Ta høyde for disse risikomomentene

Til tross for alle de gode helsegevinstene, så finnes det noen risikomomenter også. Disse dreier seg om mulige bivirkninger av koffein. Hvor mye koffein som hvert enkelt ekstrakt inneholder, kan variere. Symptomer på et for høyt inntak av koffein kan være hjertebank, angst og spenninger. Dersom du slutter brått med inntak av koffein, kan du også få abstinenssymptomer. Disse kan være skallebank, utmattelse og problemer med å konsentrere deg. I tillegg er det fare for allergiske reaksjoner, men dersom du har drukket vanlig, brent kaffe, så ville slike allergier sannsynligvis ha vært avdekket allerede.

Registrer
For Nyhetsbrev