Hvordan kan grønn kaffe bidra til din vektreduksjon?

For de aller fleste av oss, så er det å gå ned i vekt en meget vanskelig oppgave, og dette er en av årsakene til at det er så populært å bruke kosttilskudd. Kosttilskuddene bidrar på ulike måter til at du kan nå dine mål enda raskere. Et kosttilskudd er dessuten enkelt å innta, og som regel finnes de i form av kapsler som du tar sammen med mat eller vann, typisk sett 1-3 ganger om dagen. Hvor lenge man skal ta kosttilskuddene varierer noe, men de mange typer tilskudd vil ikke gi deg full effekt før etter 2-3 måneder. Dette er fordi tilskuddene består av naturlige ingredienser som spiller på lag med kroppens egne prosesser. 2-3 måneder er den tiden det som regel tar før disse prosessene når sine fulle effekter. Grønn kaffe kosttilskudd er et av disse tilskuddene, og grønne kaffebønner er en type såkalt supermat som har tatt verden med storm. «Alle» vil ha de magiske bønnene som bidrar til en raskere vektreduksjon. Det er først og fremst klorogensyren som gir den ønskede effekten i den grønne kaffen, noe du kan lese mer om under.

Hva er grønne kaffebønner?

Green Coffee bean ekstrakt er ikke noe mer mystisk enn at den lages av de bønnene som ligger inne i kaffebærene. Ved den mørkebrune kaffen som vi kjenner, har bønnene gjennomgått en risteprosess som endrer noen av kaffebønnenes egenskaper. Ristingen av kaffebønnene er en kompleks prosess, som involverer nøyaktige kalkuleringer og mye vitenskap. Under ristingen blir bønnene større, samtidig som mye av fuktigheten trekkes ut. Sukkerartene og oljene i bønnene trekker seg utover mot overflaten og gir oss den mørkebrune fargen, i tillegg til å frigjøre en rik sammensetning smak og duft. Den velkjente smaken av nytraktet kaffe skyldes altså de brente bønnene. Den grønne kaffen mangler denne aromaen, og er har en mer bitter smak. For mange er grønn kaffe så bitter at de ikke ønsker å drikke den, og det kan være komplisert å lage sin egen grønne kaffe. Mot den bitre smaken kan man selvsagt søte den opp med for eksempel rørsukker, kanel eller honning, men det er uansett fint at det finnes kapsler med ekstrakt som har de samme egenskapene som kaffen. Ekstraktet lages ved at de grønne kaffebønnene bløtlegges og deretter trekkes det ut konsentrater som det lages ekstrakt av. Ekstraktet er klart for bruk når du har kjøpt det, og kommer i form av pulver eller kapsler.

Hvordan påvirker grønn kaffe kroppen min?

Grønne bønner inneholder både antioksidanter, koffein og klorogensyre. Det er klorogensyren som har den største effekten i forhold til vektreduksjon, men koffein er også med på å øke forbrenningen, en egenskap som er vist i en rekke studier. Når kaffebønner ristes, blir mesteparten av klorogensyren borte, og det er denne vi ønsker å beholde ved å ikke bruke ristede bønner. Klorogensyren ser ut til å påvirke både blodsukkernivået, opptaket av karbohydrater og stoffskiftet, og disse elementene påvirker alle hverandre. Den kan føre til et redusert opptak av karbohydrater og hindre at fett lagres i kroppen. Ellers kan mengden koffein være som andre kaffetyper, og ha akkurat samme virkning.

Finnes det andre helsefremmende fordeler?

Det finnes flere andre helsefremmende fordeler ved grønn kaffe. Generelt sett så vil denne supermaten påvirke måten kroppen vår absorberer og forbruker karbohydrater på. Dette påvirker forbrenningen av glukose, og kan spille en viktig rolle i forhold til diabetes. Den kan også ha positive effekter på blodårene våre, og bidrar blant annet til regulering av blodtrykket.

Spør venner og bekjente om effektene

Har du venner og bekjente som bruker eller har brukt kosttilskudd med grønn kaffe? Spør dem selv om deres erfaringer og hvilke effekter de fikk av dette. Spør også om hvor lang tid de har drukket kaffen. Mange studier har vist til at flere opplever store positive endringer i forhold til sin vektnedgang, takket være grønn kaffe. Dersom du nå har bestemt deg for at dette er noe som du også ønsker å teste ut, så husk å rådføre deg med din fastlege dersom du har noen underliggende sykdommer eller går på noen faste medisiner.

Sjekk alltid ingrediensene

Grønn kaffeekstrakt er et produkt som er i sin naturlige form, men noen ganger vil produkter inneholde andre ingredienser i tillegg, slik at det alltid lurt å lese akkurat hva produktet inneholder. Samtidig vil du også unngå at det kan oppstå uventede allergiske reaksjoner mot ingredienser du ikke visste om. Spør alltid lege om du skulle være i tvil om et kosttilskudd.

Bruk grønn kaffe som et tilskudd til en sunn livsstil

green-coffee

Er man først interessert i de de vektreduserende egenskapene som grønn kaffe kan by på, bør man forsøke å maksimere dens virkning ved å ellers ha et godt kosthold og et bra treningsregime. Et balansert kosthold inneholder en rekke sunne matsorter, men samtidig kan man også tillate seg litt snacks eller godteri innimellom. Jo sunnere disse er, jo bedre. Et kosthold som har en betydelig andel protein fra hvitt kjøtt, bønner, linser og egg egg er bra. Karbohydrater bør i stor del være såkalt komplekse karbohydrater, det vil si karbohydrater som brytes ned sakte i kroppen. Eksempler på matsorter her er grove kornprodukter, grønnsaker, søtpoteter og noen typer frukt som epler og pærer. Meieriprodukter inneholder mange næringsstoffer men også ofte en del fett, slik at det er lurt å velge lette varianter der hvor det er mulig. Drikk alltid godt med rent vann, og unngå brus, også lettbrus.