Hvorfor trenger du en karboblokker?

Karboblokker slanking hjelper deg å gå ned i vekt ved å redusere inntak av karbohydrater. Å gå ned i vekt med karboblokker kan også være gunstig for tarmfloraen. Økt stivelse i tarmene kan redusere kroppsfett og bidra til bedre fordøyelse. Karboblokker slanking er trygt og kan med fordel kombineres med regelmessig trening og et sunt kosthold.

Hvordan virker karboblokker?

Enkelt fortalt er karboblokker et tilskudd for vekttap, men vitenskapen bak karboblokker slanking er mer komplisert. Karboblokker slanking reduserer opptaket av karbohydrater i kroppen. Det gjør at du kan gå ned i vekt med karboblokker. Men hvordan er dette mulig?

For det første må vi huske at et overskudd av kalorier fører til overvekt, med mindre vi ikke forbrenner overskuddet. Maten vi spiser kan gjerne deles opp i proteiner, fett, karbohydrater, mineraler og vitaminer. Hoveddelen av karbohydrater får vi gjennom såkalt sikringskost som står for hovedmengden av kalorier.

For oss i Norge er dette gjerne brød, poteter og pasta. På tallerkenen så betyr det at f.eks. potetene har mer kalorier enn salaten og kjøttbollene. Dette skyldes at vi får i oss mer kalorier fra sikringskost, som vi spiser mer og oftere av enn annen type mat. Men ved å gå ned i vekt med karboblokker kan du redusere et for stort kaloriinntak.

For mye karbohydrater får derfor stor utslag på mye kalorier vi får i oss. Karboblokker slanking kan hjelpe deg å redusere enn del av kaloriene fra karbohydratene. Dette gjør karboblokker ved å blokkere enkelte enzymer. Spesielt de som er nødvendig for å fordøye visse karbohydrater. Det finnes mange tilskudd som hjelper deg å gå ned i vekt med karboblokker. De fleste som lages for vekttap, dvs. karboblokker kosttilskudd, vil inneholde sammensetninger med alpha-amylase inhibitors, som faktisk finnes naturlig i visse matvarer. Tilskudd for å gå ned i vekt med karboblokker inneholder vanligvis Alpha-amylase inhibitors. Dette er ingredienser som lages fra bønner, og kalles for Phaseolus vulgaris eller hvite bønner-ekstra.

Det finnes også karboblokker med resept, men disse brukes vanligvis av de som lider av høyt blodsukker. Kort fortalt, hvis du vil gå ned i vekt med karboblokker så må du få tak i tilskudd som inneholder alpha-amulase inihibitors med bønne-ekstrakt.

Prinsippet bak karboblokker

Karbohydrater

La oss ta en nærmere titt på hvordan du kan gå ned i vekt med karboblokker. Karboblokker slanking blokkerer ikke absolutt alle karbohydrater, for det finnes nemlig to typer karbohydrater; enkle karbohydrater som finnes i mat som frukt og melkeprodukter, og komplekse karbohydrater som du finner i brød, pasta, rise og stivelsesrike grønnsaker som poteter.

For at kroppen skal kunne fordøye komplekse karbohydrater så må den bruke enzymer for å bryte dem ned. Når du gjør karboblokker slanking så hemmer du enzymene som bryter ned komplekse karbohydrater. Som følge av å gå ned i vekt med karboblokker så vil en del komplekse karbohydrater bare passerer gjennom den store tykktarmen, uten å ha blitt brutt ned eller absorbert. Resultatet er at du reduserer kaloriopptaket og dessuten hindrer store blodsukkersvingninger.

Hvem kan bruke karboblokkere?

Karboblokkere kan brukes av mennesker som ønsker et kosttilskudd som et supplement til et godt og gjennomtenkt kosthold, under en periode hvor man ønsker å gå ned i vekt. Noen karboblokkere fåes på resept, som for eksempel acarbose (Precose) og miglitol (Glyset). Disse brukes til regulering av blodsukkeret hos personer med type 2 diabetes. Det er også karboblokkere som selges uten resept, som kosttilskudd. Det er viktig å rådføre enten med lege eller kostholdsekspert om bruk av karboblokkere, spesielt hvis du skulle ha noen form for helseproblemer, inkludert diabetes. Generelt sett kan variantene uten resept inneholde aktive ingredienser som mennesker med for eksempel diabetes kan ta skade av, eller disse kan i det minste ha uønskede eller uforutsigbare virkninger.

Er karboblokkere effektive?

Ulike studier har tatt for seg karboblokker slanking. Studiene indikerer at karboblokker slanking tilskudd kan blokkere opptil 50-65% av enzymer som bryter ned karbohydrater. Det du bør være obs på er at dette betyr ikke det er samme mengde karbohydrater som blir blokkert. Reduksjonen av enzymene føre til kun opptil 7% blokkering av karbohydratene. Men i lengden utgjør dette faktisk mye kalorier.

karboblokker slanking er effektiv, men enda mer effektiv hvis du passer på å trene regelmessig og spise mindre sukker. Ettersom altfor mange får i seg for mye sukker og sukker er enkle karbohydrater med mye kalorier. Hvis du skal gå ned i vekt med karboblokker bør du samtidig redusere sukkerinntaket. I kombinasjon med regelmessig trening og karboblokker slanking så kan du ytterligere redusere kaloriinntaket.

Karboblokkere kan bidra til å regulere blodsukkeret

Frisk par

Selv om karboblokkere vanligvis markedsføres som kosttilskudd, kan disse også ha en innvirkning på hvordan blodsukkeret reguleres. Karboblokkere forhindrer eller forsinker fordøyelsen av komplekse karbohydrater, som også kan føre til lavere topper i blodsukkernivået enn det normalt ville være når slike karbohydrater er absorbert inn i blodomløpet. Dette vil imidlertid bare gjelde for den prosentandel av karbohydrater som er direkte påvirket av karboblokkere. Disse kan også bidra til en raskere utjevning av blodsukkernivået. I tillegg er kan karboblokkere muligens påvirke hormoner som er involvert i regulering av blodsukkernivået.

Er karboblokkere trygt?

Karboblokker slanking er trygt så lenge du følger anbefalt dose. Karboblokker kan dessuten være gunstig for magen og fordøyelsen. Dette skyldes at reduksjonen av karbohydrater vil øke stivelse som går igjennom tarmen. Økt stivelse som du får ved å gå ned i vekt med karboblokker kan bidra til mer optimal blodsukkernivåer og dessuten insulinsensitivitet. I tillegg kan motstandsdyktig stivelse hjelpe kroppen forbrenner mer fett etter et måltid.

Noen kan oppleve flatulens og krampe når de tar karboblokker slanking tilskudd. Men bivirkningene er ikke alvorlige og forsvinner raskt når vil gå ned i vekt med karboblokker. Imidlertid bør du alltid snakke med legen før du starter med et nytt tilskudd, spesielt hvis du har diabetes eller sykdommer som påvirker blodsukkernivået.