Fungerer Waist Trainer?

Waist shaper er en fin måte få umiddelbar slank figur på, men det er ingen quick fix og bør brukes med omhu. Ikke tro på alt som sies om de waist trainer Kim Kardashian fronter og prøv selv om det fungerer for deg. Unngå å overstramme en waist shaper og kjøp kun korsett med høy kvalitet.

Er waist training for godt til å være sant?

Waist training har blitt årets snakkis, men virker egentlig trening med waist shaper? De fleste omtaler om waist shaper trening, waist cinchere og de spesifikke waist trainere som Kim Kardashian bruker lover sexye former og en vakker timeglass-figur. Det hevdes også at en waist shaper kan hjelpe deg til å gå ned i vekt, mens skeptikerne rister på hodet og sier at det er ikke mulig og i verste fall farlig. La oss skille mellom fakta og myter en gang for alle, og finne ut om bruken av waist trainere som Kim Kardashian og andre fronter på nett er tomme ord, eller om de faktisk virker.

Slik fungerer trening med waist shaper

Waist shaper trening går ut på å bruke et moderne korsett laget av fleksibelt materiale. De ulike waist trainere som Kim Kardashian tar selfies med er gjerne et strikke-aktig korsett som kan justeres. Når du bruker en waist trainer lenge nok vil den ifølge mange forme midjen og holdningen. Resultatet blir en mer slankere midje med timeglassfigur.

Fakta og myter om trening med waist shaper

I midlertid har mange omtaler om waist shapers trening og den typen waist trainer som Kim Kardashian bruker gitt et overfokus på selve korsettet, slik at mange tror at korsettet alene vil gi deg en smalere midje og få deg til gå ned i vekt. Sannheten er mer nyansert enn så.

Myte: waist training hjelper ikke med vekttap

Det er faktisk sant at trening med waist shaper og bruk av waist traineren som Kim Kardashian anbefaler kan hjelpe deg å gå ned i vekt, iallfall litt. Ettersom korsettet er stramt rundt midjen blir det vanskelig å overspise og du vil være mer bevisst på hvor full magen føles. I tillegg kan korsettet øke kroppstemperaturen, både lokalt og generelt. Slankekorsett kan jo brukes under klærne og mange har på seg korsettet mens de er på jobb, trener på treningssenteret og ellers i hverdagen. Når kroppstemperaturen er høyere så øker den generelle forbrenningen noe, selv om dette ikke utgjør veldig mange kalorier. Når du svetter så blir du også raskere kvitt vannvekten.

Fakta: trening med waist shaper kan være farlig

Dersom du velger for liten størrelse eller strammer en waist shaper altfor mye, inkludert de waist trainere som Kim Kardashian promoterer, kan du både få pusteproblemer og skade indre organer. Dette er derimot et «worst case» scenario og hvis du følger instruksjonene fra produsenten og ellers utøver sunn fornuft vil du ikke oppleve slike skader. Det er mange som bruker korsetter ikke bare for å se smalere ut, men faktisk for å rette opp kroppsholdningen. Mange som sitter og krummer ryggen foran datamaskinen eller har andre ryggproblemer har hatt god nytte av korsetter. Imidlertid er alt som tas ut i det ekstreme er aldri bra. Korsettet bør derfor brukes med omhu. En annen ting du bør huske på er at det finnes mange billige varianter ute på markedet som lages av materialer av mindre god kvalitet. Det er ikke nødvendigvis slik at enhver waist trainer Kim Kardashian reklamerer for virker for absolutt alle kvinner heller.

Fakta: Waist training funger best med trening og sunt kosthold

Når det gjelder vekttap så finnes det ingen quick fix. Det er heller ikke mulig å redusere fett på et enkelt område, men du må forsøke å forbrenne fett over hele kroppen. Selv de waist trainere som Kim Kardashian anbefaler så sterkt vil ikke magisk fjerne fett rundt magen. Jovisst, du får en smidig figur etter kort når du tar på en waist shaper, ettersom du får bedre holdning og midjen blir klemt inn, i tillegg til at vannvekt trekkes bort lokalt ved midjen. Men når du tar av waist shaper korsettet og i tillegg gjenhydrerer, vil alt være som før.

Hvordan man bruker en waist trainer

Det anbefales å begynne med å bruke korsettet i en kort periode hver gang, til å begynne med. Man kan for eksempel begynne med en time de første gangene. I løpet av noen uker kan du øke gradvis mot to timer, og videre opp mot 3-4 timer om gangen. Etterhvert vil du bli vant til å ha korsettet på under trening og mens du utfører gjøremål, slik at du omtrent ikke vil merke at du har det på.

I tillegg bør du huske at sosiale medier-stjerner ofte er ganske gode på å ta bilder, slik at resultatene med de waist trainere Kim Kardashian anbefaler vil se ekstra bra ut på bildene. Det er heller ingen hemmelighet at mange liker å photoshoppe bilder hvor de bruker en waist trainer slik som Kim Kardashian anbefaler. Ikke alle får like gode resultater og heller ikke i løpet av samme tid. Waist shaper korsett fungerer best hvis du trener regelmessig og spiser sunt. Ettersom økt kroppstemperatur, bedre kroppsholdning og økt bevissthet over hvor mye du spiser gjør at du går mer ned i vekt, vil dette sammen med sunne matvaner ta deg i den retningen du vil utvikle deg i.