Kundeservice er åpen fra Man – Fre 10:00 – 15:00

21 40 37 85 Live Chat

Velgjørende og deilige skjønnhetsbehandlinger inneholder ofte leire. Ulike leiretyper har unike egenskaper som kan mykgjøre huden, fjerne avfallsstoffer, og dessuten eksfolierer gammel hud. For best effekt med body wrap behandling bør du bruke leire for eksfoliering og fjerner giftstoffer.

Detox kroppen med leire

Visste du at leire er svært helsebringende og kan hjelpe kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer? En rekke kosmetikk - og skjønnhetspleieprodukter inneholder ulike typer leirer med gunstige ingredienser. Les mer hvis du vil vite hvordan du kan detox kroppen med leire.

Helbredende leirer

Leire har blitt brukt i flere århundre som skjønnhetspleie. Mange leiretyper er rike på mineraler og kan fukte huden. I tillegg kan leire brukes i ulike ansiktsmasker og body wraps for å fjerne urenheter, og hjelpe kroppen med å detox seg. Det er særlig fire typer leire som brukes i skjønnhetspleie. Du kan lese om dem under.

Fire typer leire

Hvis du har vært på spa eller fått en skjønnhetsbehandling så har du sikkert lagt merke til ulike farger på leirene. Dette er ikke bare fargestoff, men faktisk ulike leirer med unike ingredienser. Ta for eksempel bentonitt leire som dannes av vulkansk aske og vann. Denne leiren har antibakterielle egenskaper som gjør den svært egnet for å bekjemping av akne og detoxe kroppen. Derfor brukes også denne leiretypen til body wrap behandling som skal rense huden og kroppen for giftstoffer.

Grønn leire derimot er særlig rik på jern og magnesium. Dette gjør den svært egnet for å absorbere oljer og giftstoffer. De med fet hud kan bruke produkter med grønn leire ettersom den fjerner overflødig olje og etterlater huden myk.

Hvit leire som også kalles for kaolin passer best for de med sensitiv eller tørr og gammel hud. Kaolin eksfolierer og renser huden samtidig. Mange clay body warp inneholder kaolin eller en blanding av kaolin pga. eksfolieringseffekten.

Fuller earth er en kjent leire som gjerne brukes i ansiktsmasker. Den har en litt grovere tekstur som er perfekt når du skal eksfoliere huden. Dessuten har den antibakterielle egenskaper. Neste gang du bruker en skjønnhets eller kosmetikkprodukt ta en titt på ingredienslisten, da finner du sikkert en leiretype eller to.

Leire i oral form

Leire kan også tas oralt og ettersom den er naturlig blir den oppløst i kroppen. Bentonittleiren har f.eks. en mineral som heter montmorillonit som kan behandle ulike sykdommer samtidig som den detoxer kroppen. Leire som tas oralt kommer gjerne i pulverform og må blandes ut med vann eller annen nøytral drikker. I tillegg må du følge et sunt kosthold før og etter du tar leire oralt for best resultat.

Leire som påføres på huden

Hvis du vil detox kroppen med leire, så er en leire kroppsinnpakning en veldig god behandling. En clay body wrap sørger for at leiren sitter på huden over en lengre perioder. I tillegg inneholder leire bodywrap en rekke andre ingredienser som gjør leiren mer effektiv. Body wraps var tidligere var kun tilgjengelig hos luksusspaer, nå er den også tilgjengelig å bruke hjemme. Mange body wraps behandlinger kommer med leire i pulverform som du kan blande ut med vann. Leireblandingen bruker du deretter for å dyppe body wraps bandasjen i, og tar den rundt kroppen.

Ansiktsmasker med leire som stivner etter en kort tid hjelper deg å trekke ut urenheter. Spesielt de som sliter med store porer og fet hud bør bruke leiremasker. Leiremasker tørker ikke ut huden og etterlater huden silkemyk. Selv om leiremasker er skånsomme så bør du ikke ta en ansiktsmaske mer enn 1 til 2 ganger i uka.

Hvis du har muligheten til det kan et leirebad være svært avslappende samtidig som den detoxer kroppen. Leirebad inneholder gjerne også ulike badesalter og urter som skal sammen skape velvære og rense huden for giftstoffer.

Mineralrike leirer har mange bruksområder, og føles dessuten veldig godt mot huden. Så neste gang du vil virkelig skjemme deg ut, prøv en av de fire leiretypene som ansiktsmaske, body wrapp eller i leirbadet - eller kanskje en kombinasjon!