Kundeservice er åpen fra Man – Fre 10:00 – 15:00

21 93 76 87 Live Chat

Detox i Templet

Er du interessert i en total ´Zen´ opplevelse? Ønsker du å frigjøre kroppen og sinnet ditt fra stress og styr som du opplever i en utfordrende hverdag? I denne artikkelen skal du få vite om en rekke ulike metoder, anbefalte produkter og rutiner du lett kan benytte deg av for å oppnå den ultimate detox-opplevelsen.

Redusere din eksponering for giftstoffer

Dette er kanskje det vanskeligste trinnet fordi du muligens ikke kan unngå ethvert fremmedstoff som ikke er bra for kroppen, med mindre du ønsker å leve i en plastboble, eller er villig til å flytte til en stillehavsøy. Prøv å planlegge et strengt renhetsregime. Du kan for eksempel unngå de gater og veier hvor det er eksos og forurensning. Hold deg unna alle tenkelige kilder for kjemikalier og fremmedstoffer, som svømmebassenger som inneholder klor, for eksempel. Velg bort vaskemidler, sjampoer og såper som inneholder noe annet enn naturlig skånsomme ingredienser. Velg organisk dyrket mat, og velg matprodukter som i minst mulig grad er behandlede eller prosesserte. Drikk det reneste vannet du kan finne, i generøse mengder. Og hvis du kan, så kan du forsøke å unngå plast - supermaterialet som kanskje er med på å tilføre oss toksiner som kroppen kan ha trøbbel med å bli kvitt.

avslappet-tanke

Lyd- og lysdisiplin

Dette steget er heller ikke enkelt: Å begrense inntrykkene du utsettes for i løpet av en dag. Trafikk i bevegelse som lager lyd og konstante bevegelser som krever din oppmerksomhet. Stemmer, musikk, og en stadig ufrivillig utsettelse for gjenstander og lyder som bare er forstyrrende. Mennesker som vil deg noe, telefoner som ringer, og et internett som holdes i gang av reklameinnslag som kjemper om din oppmerksomhet. Her handler det om å ta kontroll over det du mottar av inntrykk. Styr omgivelsene i den grad du kan. Søk steder hvor du finner ro, og respondere kun på det du ønsker, ikke på det andre ønsker fra deg.

Skap rene og ryddige omgivelser

Steder hvor du bor, jobber eller ellers oppholder deg kan ha betydelig innvirkning på hvordan du har det mentalt. Kanskje du egentlig trives med litt uorden, og det er din måte å gjøre ting på? Prøv likevel å se på omgivelsene dine, og se om det er noe du kan gjøre for å skape en beroligende, ren og fredelig atmosfære. Rydd bort unødvendige gjenstander, og skap litt orden. Slipp inn naturlig lys, og eksponere rene flater og linjer. Luft ut rommet, og ta en liten rengjøring. Det er utrolig hva noen små endringer kan gjøre for kropp og sinn.

Skyll bort toksiner.

Kroppen din vil naturlig avgifte seg, men prøv følgende for å akselerere prosessen (husk at jo raskere du slipper ut giftstoffer, desto mer intense blir bivirkningene av en detox, som hodepine, ømhet, grettenhet, osv):

Drikk mye urtete som mynte og peppermynte for å hjelpe fordøyelsen. Kamillete er utmerket for leveren og kamille er bra for å redusere angst.

Grønn te er også en av den beste detox-kurene ettersom den inneholder naturlige ingredienser. Jo mer naturlig jo bedre, for kropp og sjel.

En detox-kur er ikke kun for å rense kroppen, det sies at den også renser bort negative tanker og frustrasjoner. Og når du tenker på det.. så gir det litt mening. Den beroligende følelsen vi får når vi tar den første slurken etter et par blås i koppen, forvandler stress til en følelse av ro. Og det er den beste, mest effektive og selvsagt naturligste måten å oppnå velvære på. En som er ny til detoxing bør vite at å detoxe er en livsstil og ikke en rask løsning for å oppnå renhet i kropp og sjel. Vær oppmerksom på at detoxingen har som mål å ta bort giftstoffer som forekommer både innvendig og utvendig. Det er derfor viktig å ikke forhaste seg med renselsesprosessen, men å heller foreta den gradvis.

Tips: Prøv en mild rens i en måned. Å holde seg til rutinen er vanskelig, så vær snill mot deg selv, og gjør ditt beste. Bruk erfaringene fra den første detox-kuren til å gjøre den neste enda bedre. Identifiser utfordringene slik at du kan finne veier rundt dem.

En detox kur skal være en opplevelse å se frem til. Hvis du gruer deg til detox-dagen er du ikke klar for det ennå. Hvis du føler deg mindre glad utover dagen og opplever stress og irritasjon, så virker det du gjør da mot sin hensikt. I dette tilfellet er du ihvertfall ikke klar for det. Du vet at du er klar for en detox når livets utfordringer har blitt en større belastning enn du klarer å håndtere. Da vil du bli motivert til å lette lasten - bli kvitt giftstoffene i kroppen og lette både kropp, sinn og sjel. Du vet at du er klar for en renselse når hverdagen blir for mye og lengselen etter en avkobling er reell. Når dette har blitt stadfestet, får du gå frem og ikke la noe være til hindring. Planlegg en detox kur. Bruk nettet til å finne de beste detox kurene på markedet. Gjør alt dette med et smil om munnen. Så hvis du føler et behov for en «Zen» opplevelse og trenger ro og avkobling, er en detox kur noe for deg. Husk at kroppen er ditt tempel, og selv et tempel trenger behøver vedlikehold.

Registrer
For Nyhetsbrev