Overskrift bilde for Bukkehornkløver

Bukkehornkløver

Hva er bukkehornkløver og hvor kommer det FRA?

en haug av fenugreek leaves som ligger som en bukett

Bukkehornkløver er en belgfrukt med lyse grønne blader og små hvite/eller gule blomster. Den er en del av erteblomstfamilien. Tiltråss for den søte lønnesirup aromaen, så har den en litt bitter smak som minner om selleri eller brent sukker, den brukes ofte til å lage medisiner. Bukkehornsfrø brukes mer enn bukkehornkløver, kløver bladene brukes mer i matlaging for å gi smak, spesielt i vest asia og midtøsten. Bukkehornsfrø og bukkehornkløver har flere andre bruksområder, som bla. såpe ingrediens og kosmetikk ingrediens. Likevel er den mest kjent i øst India, hvor den brukes som tørr krydder i matlaging.

Videre så kan bukkehornsfrø etter at du har latt dem spire, fungere som en smaksforsterker i salater, smoothies og andre måltider som trenger liv. Bukkehornsfrø går veldig langt tilbake i tid. Det har blitt funnet bukkehornsfrø på gravplassene til de gamle Egypterne og bukkehornsfrø hadde et veldig høyt og omtalt rykte i det tidligere Romerriket samt gamle Hellas og Egypt, som brukte bukkehornsfrø som fôr til husdyrene. Det er en belgfrukt med mye historie som er kjent for sine fordeler innen alternativ medisin. Navnet på planten kan dateres tilbake til 15. århundre f.Kr. hvor den ble skrevet ned i gamle tekster.

I dag så har bukkehornsfrø og bukkehornkløver vist seg som eksepsjonelle natur kilder til å redusere problemer som ofte kommer med overgangsalderen, de kan også hjelpe mot fordøyelsesproblemer, hudinfeksjoner, høyt kolesterol og mangel på matlyst. Ikke bare det, de hjelper også til med stimulering av amming hos kvinner og virker som et anti-inflammatorisk middel.

Forbedrer fordøyelsen og kolesterolnivået

en mann og en kvinne som står rygg mot rygg i treningsklær og smiler

Bukkehornsfrø kan bidra til å forbedre dårlig mage, halsbrann, fordøyelsesbesvær og forstoppelse. Den inneholder “bitter juice” og fiber som hjelper kroppen eliminere akkumulert avfall, og kan også hjelpe kroppen med å bekjempe magesår.

Til forskjellige typer kolesterol kosthold kan du også legge til bukkehornsfrø og bukkehornkløver, begge har vist seg som en fantastisk natur kilde til den kolesterolsenkende sammensetningen av stoffet Diosgenin. Dette stoffet har vist seg effektiv i å senke kolesterolnivået. Bukkehornkløver er også en naturlig kilde til kalium som er stoffet som balanserer ut natrium nivået i kroppen, og på denne måten normaliserer blodtrykket i kroppen og reduserer faren for hjerteinfarkt. Belgfrukten er rik på polysakkarider som gir deg en følelse av metthet og minsker lysten på småspising. Derfor er bukkehornkløver og bukkehornsfrø en viktig del av kolesterol kosthold som mange i dag prøver å utvide med nye og mer smakelige alternativer.

Hjelper mot betennelser og høyt blodtrykk

Bukkehornkløver og bukkehornsfrø er anti-inflammatoriske og hjelper mot infeksjoner som kan oppstå i kroppen, som; munnsår, bronkitt, kronisk hoste, nyreproblemer, subkutane infeksjoner og vanlig sår. Videre så har den vist seg som effektiv insulin stimulator, som gjør den spesielt egnet for diabetikere og mennesker med hjerteproblemer.

Fordelen bukkehornkløver og bukkehornsfrø har for diabetikere og mennesker med hjerteproblemer er at de inneholder aminosyrer som er hovedansvarlig for å starte produksjonen av insulin, som videre reduserer nivået av glukose i tarmene, og på denne måten reduserer faren for høyt blodtrykk. Den supre belgfrukten sakter ned opptaket av sukker i kroppen og gjør at blodsukkeret holder seg stabilt. Som en naturlig tilsetning kolesterol kosthold, så er de begge en viktig del av kostholdet til mennesker som sliter med diabetes.

I tillegg til at den bidrar mot infeksjoner i kroppen, så kan belgfrukten også brukes til å behandle eksterne sår og infeksjoner. Den kan også brukes til å behandle hovne og såre muskler, leddgikt, liggesår, flass og eksem. Man burde teste ut en liten del av hudens overflate for å unngå negative reaksjoner.

Lymfatisk cleanser og hormon booster

Bukkehornsfrø og bukkehornkløver er begge kjente som hormon boostere og lymfatiske rensere. Belgfrukten er spesielt bra for å ivareta sunt brystvev hos kvinner. Den vedlikeholder lymfekjertlene i brystet,samt lymfesystemet. I kvinnens brystparti så finnes det et helt nettverk av lymfeårer og kjertler som tilsammen danner brystvevet. Belgfrukten har en fordel for spesielt kvinner, fordi den hjelper med å regulere væskebalansen og filtrere ut skadelige stoffer. Den fungerer som en detox kilde på denne kroppsdelen. I tillegg til lymfesystem detox funksjonen, så fungerer den som en naturlig bryst forstørrer siden den fremmer utviklingen av brystvevet og skaper en naturlig hevelse av brystene.

Bukkehornkløver har ikke bare en fordel for kvinner, men også for menn. Den hjelper med behandlingen av mange symptomer som skallethet, erektil dysfunksjon, seksuell lyst og lavt testosteronnivå. Vi anbefaler at man tar en tur til legen først, hvis man ønsker å bruke alternativ medisin til å forbedre seksuell ytelse. Gjennom tidene så har denne belgfrukten vist at den kan forbedre seksuell lyst, utholdenhet, energi og hjelper med å booste testosteronnivået betydelig. På grunn av dette, så har mange nye supplementer innenfor samlivs-området begynt å benytte seg av denne belgfrukten som en tilleggs ingrediens.

Fremmer amming hos kvinner

Kvinner som sliter med melkeproduksjonen kan ved bruk av denne belgfrukten stimulere mer melkeproduksjon og få mer brystmelk. Vi anbefaler likevel at kvinner tar kontakt med legen, før de benytter seg av alternativ medisin. Bukkehornkløver stimulerer melkekjertelen og kan gi umiddelbare resultater i løpet av dagen hos kvinner som ammer.

Overgangsalderen og bukkehornkløver

Bukkehornkløver har en rekke fordeler for kvinner og menn. Alle kvinner går gjennom overgangsalderen, for noen er den mer slitsom enn for andre. Mange leter desperat etter naturlige løsninger. Bukkehornkløver er et naturlig middel som hjelper med å balansere ut hormoner som går behersk i menopausen hos kvinner. Den hjelper med å redusere hetetokter og humørsvingningene som følger med. Den hjelper med å redusere svette og lukt, og dersom man bruker bukkehornkløver så kommer svetten med tiden til å få en søt lønnesirup lukt. Belgfrukten åpner porene og er med i prosessen som transporterer ut væske og avfall gjennom urin og svette. Derfor er den en viktig detox kilde for kroppen.

Piff opp maten

I tillegg til alle sine medisinske fordeler, så spiller bukkehornkløver en viktig rolle som verdenskjent krydder. Den brukes spesielt i Indiske matretter. Den kan også brukes i fargerike salater, men blir ofte brukt i sirup, drikke og tobakk sammenheng.

Forbedrer fysisk prestasjon

Forskning har vist at kombinasjonen av kreatin og bukkehornkløver kan gi svært positive effekter på styrke og utholdenhet under fysisk aktivitet. Derfor vil bruken av bukkehornkløver og kreatintilskudd bidra til forbedret fysisk ytelse i sportslige prestasjoner.

Super plante

Bukkehornkløver Blader

Bukkehornkløver og bukkehornsfrø har vist eksepsjonelle fordeler innen alternativ medisin samt sportslige prestasjoner. Dette er noe alle burde ha i husholdet sitt.

* Det er viktig å merke seg at resultatene av våre produkter kan variere fra person til person. Du bør alltid bruke disse produktene sammen med balansert kosthold og regelmessig trening.