Bli kvitt døde hudceller med en naturlig kroppsskrubb

Våre body scrubs består av naturlige ingredienser som effektivt bekjemper cellulitter, akne og eksem. Disse tilfører huden fuktighet, samtidig som de renser den for urenheter slik at huden blir fornyet og silkemyk. Kroppsskrubbene inneholder en perfekt kombinasjon av grønn te, honning, aloe vera, leire, oljer, sukker, salt og mye mer. Med de ulike blandingene som finnes vil du kunne finne den som passer huden din best.

Hva er en Body scrub?

Enkelt fortalt er en body scrub en et hudprodukt som har som hovedformål å fjerne døde hudceller gjennom eksfoliering, i tillegg til å rense huden og øke blodsirkulasjonen. Den komponenten som skal eksfoliere bør være grov nok til å kunne gjøre dette, men ikke så grov at den skader huden. Konsistensen av en kroppsskrubb ligner ofte på konsistensen til body butter eller gjenfuktende lotions. Fordelene med å fjerne døde hudceller er å:

  • Få frem den mykere og jevnere huden under
  • Få bort ujevnheter på hudens ytterste lag
  • Hindre eller åpne opp tette porer
  • Redusere forekomsten av kviser
  • Kunne lettere tilføre fuktighet til huden under
  • Få huden til å se friskere og jevnere ut
  • Klargjøre huden for selvbruning, slik at fargen blir jevn
  • Redusere eventuelle aldringsflekker

En kroppsskrubb er laget av slipende materialer slik som salt, sukker og andre naturlige ingredienser, og ofte vil en skrubb også inneholde andre næringsstoffer, massasjeoljer og aromatiske oljer for å effektivt rense og fukte huden. En kroppsskrubb blir ofte brukt når du gjør en komplett spabehandling. Dette inkluderer en eksfolierende body scrub etterfulgt av en gjenfuktende innpakning, slik at huden får næring og holder seg fresh og smidig. Men nå trenger du ikke å gå til dyre spabehandlinger. Med våre kroppsskrubb produkter fra Örtte kan du gjøre spabehandlingen hjemme, til en brøkdel av prisen. Body scrubs er perfekte for deg som ønsker en dyptvirkende rens. Mørk og ruglete hud blir renset og vil føles lettere og mer smidig. Regelmessig kroppsskrubb gjør huden yngre, jevnere og mer smidig. Døde hudceller blir effektivt fjernet med body scrubs slik at huden får et friskere utseende og får tilbake den naturlige gløden, fordi blodsirkulasjonen øker.

Våre Body Scrubs

Våre næringsrike body scrubs er laget av aktive ingredienser som behandler cellulitter, ujevnheter, akne og eksem, i tillegg til å gjenfukte og fornye huden. Våre kroppsskrubber inneholder unike kombinasjoner av te og planter, næringsstoffer, oljer, sukker og salter. Ingrediensene bidrar med å eksfoliere døde hudceller, slik at nye hudceller kan bli dannet. I tillegg opprettes fuktbalansen i huden og huden blir bedre beskyttet mot solskader. Med våre kroppsskrubb kan du få en glatt, smidig og jevn hud. Våre body scrubs inneholder ingen konserveringsmidler eller kunstige ingredienser!

Ingredienser som brukes å våre body scrubs

en treskål som inneholder store biter av havsalt sammen med en gren
Havsalt
Havsalt er en av de grovere ingrediensene i kroppsskrubber, og er derfor en veldig virkningsfull eksfoliator. Salt er spesielt bra for fete hudtyper, og for mennesker som har problemer med kviser og urenheter. Saltet tar bort overflødig fett, i tillegg til at det har naturlige antibakterielle egenskaper. Havsalt inneholder også en rekke mineraler som sulfat og magnesium.
Kaffe
Kaffe
Kaffe har unike egenskaper som gjør at den egner seg godt for kroppsskrubber. Den er en naturlig stimulant, som er nyttig for bruk på områder med cellulitter. Den reduserer inflammasjon, og stimulerer regenerering av celler. Kaffe er i seg selv også en lett og mild eksfoliator, og bidrar til helhetsopplevelsen med gode og beroligende aromaer.
en gul dråpe som skal symbolisere olje på en hvit bakgrunn
Oljer
Oljer er en viktig komponent i de aller fleste typer body scrubs, da de er med på å gi skrubben den riktige konsistensen, i tillegg til å la kornene gli lettere over huden. Oljer inneholder ofte andre næringsstoffer som vitaminer, og kan være både antioksiderende og inflammasjonsdempende. Eksempler på oljer i våre produkter er mandelolje, jojobaolje, nype olje og grapefrukt olje.
en hvit skål som har mange hvite sukkerbiter oppi skålen
Sukker
Både brunt og hvitt sukker er veldig nyttig, og brukes ofte i body scrubs. Sukker er mer finkornet enn salt, slik at det gir en midlere og jevnere eksfoliering. Sukker bidrar til å tilføre huden fuktighet, i tillegg til å inneholde stoffer som fungerer både både som en kjemisk eksfoliator, og som fremmer raskere cellevekst.

Andre ingredienser

Avhengig av formålet, benyttes en rekke andre ingredienser i våre kroppsskrubber, som blant annet eplesidereddik, honning, Aloe Vera, sitronekstrakt, kaolinleire, avokado og ylang-ylang, som alle tilfører næring og fuktighet til huden, i tillegg til å være aromatiske.

Coffee Scrubs
Örtte Natural™ New start, new you!
Få en myk, jevn og strålende hud, stimulerer tørr hud og synlige porer.
et kvinne ansikt som påfører bodyscrup i ansiktet med handen
Örtte Natural™ Rosie Cheeks Face Scrub
Spesielt designet for ansiktet, den jevner ut hudtonen, reduserer rødhet og talgproduksjon og etterlater huden silkemyk.
en kvinne munn der leppene virker tørre og huden tørr
Örtte Natural™ Clean me up!
Få en myk, jevn og strålende hud, reduserer kviser og minimaliserer kviseutbrudd.
Ortte Tea Cellulite Scrub
Örtte Natural™ Scrub me tender!
Reduserer hudbristninger, strammer opp huden, aktiverer celleproduksjonen og øker blodsirkulasjonen.
en glasskrukke som inneholder ørrtee natural coffee scrub
Örtte Natural Coffee Scrub
Kaffeskrubb består av en unik kombinasjon av kaffe, havsalt og eteriske oljer i veldig spesifikke mengder. Redusere forekomsten av uønskede cellulitter og strekkmerker
en dame som holder en rosa konjac svamp i hånden og bruker den på ansiktet
Konjac Sponge
Konjac ansiktssvamp etterlater huden eksfoliert samtidig som den virker rensende og fuktighetsgivende. Full av gode ekstrakter som gjør den egnet for alle hudtyper. Konjac svamp gir deg en glattere, yngre og mer skinnende hud.

Body scrubs reduserer stress

Å bruke body scrub, enten som en del av en spabehandling eller i hjemmet, er en gjenoppfriskende og stressreduserende opplevelse, som i tillegg til å være godt for huden, er godt for sinnet. Å gjennomføre en deilig eksfoliering med naturlige produkter gjør seg etter en lang dag, og dens avslappende virkning kan vare langt utover den tiden det tar å gjennomføre skrubben. En kroppsskrubb kan gjennomføres på kort tid, og gir en god følelse både utvendig og innvendig. Huden vil kjennes myk og jevn, få en vakker glød, og vil dufte godt.

Kroppsskrubb fornyer huden

Body scrubs får ikke huden bare til å se og kjennes bra, de forbedrer også hudens helse. Når død hud samler seg på det ytterste hudlaget, kan den blokkere porer og forårsake urenheter og synlige kviser på huden. Ved å eksfoliere huden med jevne mellomrom, kan du redusere sjansene for å utvikle akne. Hvis huden din ser matt og livløs ut, kan det tenkes at den trenger fuktighet, og at den kan ha godt av en eksfoliering. En kroppsskrubb vil få frem den mykere og nyere huden under, og vil gi huden et glattere og mykere utseende. Kroppsskrubb er sunt for huden, og gir den ny farge og glød. Peeling med kroppsskrubb stimulerer og øker blodsirkulasjonen, samtidig som den har en dyptvirkende rengjørende virkning på huden.

Kroppsskrubb er bra ved selvbruning

Flere og flere mennesker bruker selvbruningskremer og spray fremfor å sole seg ute eller med solarium, for å redusere risikoen for hudkreft og tidlig aldring av huden fra soleksponering. Det kan være en utfordring å få fargen helt jevn ved selvbruning, og det er lurt å gjennomføre en lett eksfoliering før man bruker selvbruningsprodukter. Gjør man ikke dette for å fjerne døde hudceller, risikerer man å få mørke flekker der hvor de døde hudcellene er tettest, og typisk sett vil ujevnheter vise seg mest ved områder som knær og albuer. Å bruke en mild kroppsskrubb kan derfor være bra for å oppnå en jevn og tilsynelatende ekte brunfarge.

Hvordan man bruker body scrub

De fleste bruker sin kroppsskrubb når de bader eller dusjer. Det er alltid enklest å bruke dem i et våtrom, slik at den er enkel å vaske eller dusje bort etterpå. Før man tar på skrubben, er det viktig å sørge for å ha gjennomvåt hud, med å bruke varmt vann. Vannet bør ikke være alt for varmt, da dette kan gjøre huden tørr etterpå. Tilfør skrubben på den våte huden og gni den inn med sirkulære, masserende bevegelser. Du behøver ikke massere så hardt når du bruker skrubben, da de små kornene gjør denne jobben for deg. Skyll deretter bort skrubben med vann, og tørk av huden. Deretter bør du påføre en fuktighetskrem for å låse inn maksimalt med fuktighet. Alt som påføres nylig eksfoliert hud vil tas opp av huden mer effektivt enn ellers.

Noen tips til slutt

Bruk aldri body scrub i ansiktet, med mindre den er laget både for ansikt og kropp. Huden i ansiktet er mye mer følsomt, og vil tåle de grovere skrubbtypene som er ment for ansiktet. Det anbefales ikke å bruke en kroppsskrubb altfor ofte. Siden huden ikke tåler all verden, er det anbefalt at at du bruker en body scrub 1-2 ganger i uken. Hvis du aldri har brukt kroppsskrubb før, er det lurt å tilføre litt på et lite område for å teste. Hvis du vil en ekstra eksfolierende skrubb kan du benytte en skrubbehanske når du bruker din kroppsskrubb. Du kan fint bruke badehansker eller votter, men sørg for at de er rene, da huden vil ha mindre beskyttelse mot bakterier når den eksfolieres.

Hvis du bruker body scrub i forbindelse med barbering, bør du tilføre den før barberingen, da eksfoliering av irritert hud ikke vil være noe bra for huden din, og kan være ubehagelig. Som alltid, bruker du en fuktighetskrem etter barberingen. Det kan kanskje uansett være lurest å ta barberingen og skrubben i samme økt, for å være helt sikker. Ikke bruk kroppsskrubb hvis huden på noen som helst måte er skadet eller irritert. Dette gjelder spesielt hvis du har utslett eller er solbrent. Skrubben kan gjøre hudirritasjonen verre, og i slike tilfeller er det bedre å benytte en body wash, og deretter påføre et godt lag med fuktighetskrem. Det er vanlig å se at huden er litt rød etter eksfolieringen, så dette er ikke noe å bekymre seg over. I tillegg vil du kanskje se en del død hudavfall. Dette er heller ikke unormalt, og betyr bare at det var en del døde hudceller på huden.