Hvordan Virker Body Wrap?

Body wraps bidrar til midlertidig og synlig vekttap. Kroppsinnpakningen kan stramme opp kroppen midlertidig og trekke ut vannvekt fra huden, i tillegg til å hjelpe deg med å bli kvitt giftstoffer. Body wraps øker kjernetemperaturen og øker kaloriforbruket, i tillegg til å tilføre fuktighet og næring til huden og ikke minst gi deg en avslappende og terapeutisk opplevelse.

Kan body wraps hjelpe deg med å gå ned i vekt?

Mange ønsker å gå ned i vekt, men det er ikke lett når fristelsene er overalt. Vi tar jo gjerne en ekstra bit av den deilige desserten og det skader vel ikke å skippe middagen og bare hive i seg litt hurtigmat? Og så kommer den dagen når vi angrer. Heldigvis finnes det mange tips og råd for å gå ned i vekt. Det er her body wraps kommer inn i bildet. Hvordan kan disse såkalte kroppsinnpakninger hjelpe oss å gå ned i vekt? Body wraps kan naturligvis ikke klemme ut fett eller klemme fett sammen slik at kroppen blir mindre. Det er ikke slik body wrap virker, og det er heller ikke hensikten med body wrap.

Bli kvitt giftstoffer med body wrap

En body wrap hjelper kroppen først og fremst med å kvitte seg med giftstoffer. En kroppsinnpakning uansett om den er av plast eller tøy så vil du få økt kroppstemperatur. Dette gjør at du svetter, og dette sammen med varmen forsterker virkningen av de ulike stoffene i wrapen. Det å svette er veldig gunstig for kroppen, ikke bare for å bli kvitt giftstoffer men det kan også frigjøre gode endorfiner, slik at man føler seg avslappet og fornøyd etterpå.

Body wraps eksfolierer og lindrer problemhud

Kroppsinnpakninger av ulike slag, inkludert de typene som inneholder leire, er veldig gode for mennesker som opplever hudplager som utslett, tørr hud og psoriasis. I tillegg til å løse opp og trekke til seg død hud, trenger virkestoffene seg godt ned i huden og trekker ut toksiner og avfall. Dette gjøres på en skånsom måte som etterlater huden myk, glatt og avslappet. Huden tilføres fuktighet og næring, og føles deilig etterpå.

Bli kvitt cellulitter og få økt velvære

Kroppsinnpakninger i seg selv er ikke noe nytt, da har faktisk vært brukt for hudpleie siden Oldtiden i Egypt. Frem til moderne tid har kroppsinnpakninger normalt sett blitt utført på spa eller skjønnhetssalonger. Spabehandlinger består gjerne av en eksfolierende en body scrub etterfulgt av en stund med body wraps. Mange liker også ta en ansiktsmaske i samme slengen mens de har på clay body wrap. Metoder som brukes for body wrapping har blitt forbedret etterhvert som mer moderne teknikker og materialer har blitt tatt i bruk. En av fordelene med de nye kroppsinnpakningene er at du kan behandle cellulitter og effektivt gjenoppfukte sprukken og tørr hud. Body wraps vil også øke kroppens kjernetemperatur og bidrar da også til økt stoffskifte, som igjen fører til høyere kaloriforbruk. Imidlertid er ikke body wraps en quick fix for vekttap, men heller en måte som kan fungere over tid ved regelmessige behandlinger. Mange benytter denne behandlingsformen lokalt på områder med celulitter, med god effekt. Her trekkes fuktighet ut fra de ulike hudlagene slik at disse strammes opp og får et flatere utseende.

En holistisk tilnærming til vekttap

En del har misforstått hensikten med body wraps. Kroppsinnpakninger er en del av et helse- og velværeregime. Det å gå til et spa og få body wraps er for mange en luksusopplevelse, fordi med en wrap virker det som om all stress forsvinner. Faktisk er det slik at når vi stresser så tar vi dårlige valg, særlig i matveien. Dette fører til at vi for eksempel spiser usunne snacks, får søvnvansker og humørsvingninger. Da kan det bli ekstra vanskelig å skifte kosthold, å snøre på seg joggeskoene og dra til treningsstudioet. Kroppsinnpakninger og det særlig body wrapping hjemme er veldig avslappende og behagelig. Du får smidig hud og fjerner avfallsstoffer fra huden. Huden puster lettere og når du bruker en body wrap virker det mer lettvint å komme i gang med treningen.

Body wraps har midlertidig virkning, men virker positivt for vekttap

Når du bruker en god kvalitets body wrap virker det som kroppen er mindre etter behandlingen. Dette skyldes at body wraps hjelper kroppen å bli kvitt overflødig vann som ligger i hudens lag. Du kan faktisk stramme opp både rumpe, lår og mage. Merk at dette er midlertidig, og effekten vil bli borte igjen etter at kroppen tar til seg vann igjen. Selv det er en kortvarig effekt så motiverer dette mange til å sette i gang et treningsprogram og bedre kostholdsregime. Når du tar på en body wrap virker det ved at du føler og ser at huden er smidigere og glattere, og dette gjør at mange blir motivert til å trene mer og spise sunnere.

Kan hvem som helst prøve body wraps?

Som regel vil alle voksne med god helse kunne prøve en avslappende og deilig behandling med kroppsinnpakning, enten ved skjønnhetssalong eller hjemme. Hjemmeversjonen er betydelig billigere, og gir deg anledning til å gjøre det i kjente og trygge omgivelser. Alt du trenger får du i pakken, inkludert en gjennomgående bruksanvisning som er enkel å følge. Kroppsinnpakning anbefales generelt ikke hvis du er gravid, eller tror du kanskje kan være gravid. Dette er på grunn av at kroppens kjernetemperatur kan øke. Det anbefales av samme grunn heller ikke til mennesker med hjerteproblemer, høyt blodtrykk eller diabetes. Det er kanskje heller ikke ideelt hvis du skulle oppleve klaustrofobi.