Bli kvitt vannvekt med en detox kur

En detox-kur renser kroppen for giftstoffer og gir økt velvære, i tillegg til å bidra til at kroppens ulike systemer fungerer bedre. Overflødig vannvekt reduseres og du får en fastere figur. I tillegg blir det lettere å komme i gang med regelmessig trening. En detox kur kan gjøres på mange måter, inkludert meddetox-drikke som er både lett og sunn for nybegynnere.

Bli kvitt vannvekt med en detox kur

detox-te

Sliter du med å gå ned i vekt, selv om du trener mye og har et bra kosthold? Dette kan skyldes at du har for høy vannvekt og trenger en grundig detox kur. Vannretensjon, som også kalles for ødem, gjør at kroppen holder på mer vann enn normalt. Det er veldig individuelt hvor vannet samles. Noen får ødem ved bestemte områder på kroppen slik som føtter og ankler, mens andre opplever vannretensjon jevnt over hele kroppen. Heldigvis kan du fjerne overflødig vannvekt med en naturlig detox kur effektivt og raskt.

Hvorfor får vi overflødig vann i kroppen?

En vanlig årsak til vannvekt er for mye sukker og salt. Kostholdet spiller en viktig rolle hvis du skal bli kvitt overflødig vannvekt. Hvis du har et høyt saltinntak så vil kroppen holde på vannet. Da kan du f.eks. oppleve at ansiktet får et «oppblåst» utseende eller at kroppen ikke er så fast som den pleide å være. Dermed får du enda mer vannvekt. Heldigvis kan du gjøre noe med dette ved å gå på en detox kur.

Andre årsaker til økt vannvekt

Ulike sykdommer kan også forårsake for mye vann i kroppen. Nyreinfeksjoner er et eksempel, hvor det blir vanskelig for kroppen å kvitte seg med væske og salt. Menstruasjon kan også føre til økt vannvekt. I tillegg kan gravide kvinner oppleve at de får mer vann i kroppen enn normalt. Hvis du sitter eller står mye så kan du også oppleve at vann samler seg i anklene. Dersom du ikke lider av alvorlige sykdommer så er det helt trygt å gå på en detox kur, men det anbefales alltid å snakke med en lege dersom du er i tvil. En naturlig detox kur med naturlige ingredienser kan rense kroppen innenfra og ut. Mange detox drikker er også tilsatt mineraler og vitaminer som er gunstige for kroppen. I motsetning til det noen tror, så mister ikke kroppen viktige næringsstoffer under en detox kur, så lenge det er en kur med naturlige og sunne ingredienser.

Slike blir du kvitt overflødig vann

Det er viktig å ha et sunt kosthold. Spiser du for mye saltholdig mat eller drikker du mye brus? Hvis du reduserer mengden salt og sukker i kostholdet så vil også vannvekten reduseres. Du bør unngå mat med mye salt, slik som chips, bacon, hermetiserte supper og svært krydret mat. Hvis du er glad i brus bør du redusere mengden og velge et sunnere alternativ som å drikke saft med lite sukkerinnhold. Rent vann er absolutt best, men trenger du litt smak kan et sunt alternativ være å ha i noen dråper med frisk sitron eller lime.

For mange av oss kan det være tungt å begynne med et nytt og sunnere kosthold. En detox kur kan gi deg starten du trenger. Da følger du en bestemt plan og vil ha faste ting å forholde deg til. Mange liker f.eks. detox kur med detox te. Da drikker du vanligvis en kopp detox te om morgen og kvelden. Dette er fullt gjennomførbart for de fleste og en enkel måte å rense kroppen på.

Spis mer frukt og grønt

forsiden til weightworlds grønn kaffe ren og kolon renser

Væskeoppbygging i kroppen kan reduseres raskere hvis du spiser mat som er rik på kalium. Forsyn deg gjerne av både bananer og kål. Dette er nemlig matvarer som inneholder mye kalium. I tillegg er det viktig å spise mye frukt og grønt. Dette bidrar til at kroppen får nok vitaminer, og særlig vitamin A og C er viktig i ditt tilfelle. Disse vitaminene hjelper deg med å bli kvitt overflødig vannvekt og er ypperlig som detox kur.

Drikk gjerne te

te

Mange detox drikker er basert på sunne ingredienser slik som ginseng og grønn te. Sitronte er også populært ettersom den bidrar til å redusere vannmengden i kroppen. Det kan være lurt å drikke detox te ettersom den er fremstilt spesielt for å rense kroppen for overflødig vann, men husk at en detox kur basert på te må drikkes uten tilsatt sukker. Mange av oss har den uvanen å tilsette sukker i teen og drikker den gjerne sammen med kaker eller kjeks. For at en detox kur skal ha best mulig virkning må du redusere sukker- og saltinntaket som nevnt over.

Tren regelmessig og drikk vann

drikke-vann

Regelmessig trening er en flott og naturlig detox kur i seg selv. Ekspertene anbefaler at du mosjonerer minst tre ganger i uka i 30 minutter. Når du svetter så blir også overflødig salt skylt ut av kroppen, og bevegelse av armer og overkropp bidrar til at lymfene skiller ut avfallsstoffer. Det er også viktig å drikke når du trener. Det virker kanskje motsigende, men dersom du drikker mer vann så hjelper du kroppen til å skille ut overflødig salt og vann. Regelmessig trening kan også senke stressnivået og dette kan gjøre underverker for den som lider av overflødig vannvekt. Et bra treningsopplegg inneholder både kondisjonstrening, styrketrening og tøying. Meld deg gjerne inn i et treningssenter eller ta en tur til parken og ta deg en joggerunde, etterfulgt av tøying og f.eks. armhevinger og situps. Power-yoga eller sportsformer som tennis kan også være svært sunne å drive med, og ikke minst gøy.

Anbefalte produkter