Kundeservice er åpen fra Man – Fre 10:00 – 15:00

21 40 37 85 Live Chat

En detox kur renser kroppen for giftstoffer og gir økt velvære. Overflødig vannvekt blir redusert og du får du en fastere figur. I tillegg blir det lettere å komme i gang med regelmessig trening. En detox kur kan gjøres på mange måter, inkludert detox drikke som er både lett og sunn for nybegynnere.

Bli kvitt vannvekt med en detox kur

Sliter du med å gå ned i vekt, selv om du har trener mye og spiser mindre? Dette kan skyldes at du har for høy vannvekt og trenger en grundig detox kur. Vannretensjon som også kalles for ødem gjør at kroppen holder på mer vann enn nødvendig. Det er veldig individuelt hvor vannet samles, noen får ødem i bestemte deler i kroppen, slik som føtter og ankler. Mens andre opplever vannretensjon jevnt over kroppen. Heldigvis kan du fjerne overflødig vannvekt med en naturlig detox kur effektivt og raskt.

Hvorfor får vi overflødig vann i kroppen?

En vanlig årsak til vannvekt er for mye sukker og salt. Kostholdet spiller en viktig rolle hvis du skal bli kvitt overflødig vannvekt. Hvis du har et høyt saltinntak så vil kroppen holde på vannet. Da kan du f.eks. oppleve at ansiktet får et «Puffy» utseende eller at kroppen ikke så fast som den pleide. Hvis du i tillegg spiser for mye sukker så øker insulinnivåene. Dette er ikke bra ettersom da får kroppen vansker med å skille ut natrium. Og dermed får du enda mer vannvekt. Heldigvis kan du gjøre noe med dette ved å gå på en detox kur.

Andre årsaker til økt vannvekt

Ulike sykdommer kan også forårsake for mye vann i kroppen. F.eks. nyreinfeksjoner kan gjøre det vanskelig for kroppen å kvitte seg med væske og natrium. Menstruasjon kan også føre til økt vannvekt. I tillegg kan gravide kvinner oppleve at de får mer vann i kroppen. Hvis du sitter mye eller står mye så du også oppleve at vann samler seg i anklene. Dersom du ikke lider av alvorlige sykdommer så er det helt trygt å gå på en detox kur. Men det anbefales alltid å snakke med legen dersom du er i tvil. En naturlig detox kur med naturlige ingredienser kan rense kroppen utenfra og inn. Mange detox drikker er også tilsatt mineraler og vitaminer som er gunstig for kroppen. I motsetning til det noen tror, så mister ikke kroppen viktige næringsstoffer under en detox kur, så lenge det er en detox kur med naturlige og sunne ingredienser.

 

Slike blir du kvitt overflødig vann

Det er viktig å ha et sunt kosthold. Spiser du for mye saltholdig mat eller drikker mye brus? Hvis du reduserer salt og sukker i kostholdet så vil også vannvekten reduseres. Du bør unngå mat med mye salt, slik som chips, bacon, hermetiserte supper og svært krydret mat. Hvis du er glad i leskedrikker bør du redusere mengden og velge et sunnere alternativ. F.eks. sukkerfri eller heller drikke saft med lite sukkerinnhold.

For mange av oss kan det være tungt å starte en ny og sunnere kosthold. En detox kur kan gi deg starten du trenger. Da følger du en bestemt plan og har faste ting å forholde deg til. Mange liker f.eks. detox kur med detox te. Da drikker du vanligvis en detox te om morgen og kvelden. Dette er fullt gjørbart for de fleste og en enkel måte å rense kroppen på.

Spis mer frukt og grønt

Væskeoppbygging i kroppen kan reduseres raskere hvis du spiser mat som er rik på kalium. Forsyn deg gjerne av både bananer og kål. Dette er nemlig matvarer med mye kalium. I tillegg er det viktig å spise mye frukt og grønt. Dette bidrar til at kroppen får nok med vitaminer, særlig vitamin A og C er viktig. Disse vitaminene hjelper deg å bli kvitt overflødig vannvekt og er ypperlig som detox kur.

 

Drikk gjerne te

Mange detox drikker er basert på sunne ingredienser slik som ginseng og grønnte. Sitronte er også populær ettersom den bidrar til å redusere vannmengden i kroppen. Det kan være lurt å drikke detox te ettersom de er spesielt laget for å rense kroppen for overflødig vann. Men husk at en detox kur basert på tedrikke må drikkes uten tilsatt sukker. Mange av oss har jo den uvanen å tilsette sukker i teen og dessuten drikker den med kaker eller bakst. For at en detox kur skal ha best effekt må du redusere sukker – og saltinntaket som nevnt over.

Tren regelmessig og drikk vann

Regelmessig trening er en flott og naturlig detox kur. Ekspertene anbefaler at du mosjonerer minst tre ganger i uka i 30 minutter. Når du svetter så blir også overflødig salt skylt ut av kroppen. Men det er også viktig å drikke når du trener. Det virker kanskje motsigende, men dersom du drikker mer vann så hjelper du kroppen å skille ut overflødig salt og vann. Regelmessig trening kan også senke stressnivået og dette kan gjøre underverker for de som lider av overflødig vannvekt. Et bra treningsopplegg inneholder både kondisjonstrening, styrketrening og strekking. Så meld deg gjerne inn i et gym eller ta en tur til parken og ta deg en joggerunde, etterfulgt av strekking og f.eks. armhevinger og situps.