Overskrift bilde for Baobab

Baobab

Baobab superfood har blitt brukt som medisin i flere århundre, blant annet for å behandle feber, malaria, mageproblemer, samt C-vitamin mangel i Afrika og Asia. I Europa er ikke denne syrlige frukten med sin sitrussmak så kjent, ikke ennå i alle fall. Nyere forskning har avdekket de gunstige helsefordelene som baobab superfood har og nå er den tilgjengelig som tilskudd for hele verden.

De helsegunstige fordelene til tilskuddet skyldes hovedsakelig fruktens høye nivåer av C-vitamin. 100% av baobab superfood kan gi opptil 500 mg vitamin C. Dette er nesten 10 ganger mer enn tilsvarende mengde med ferske appelsiner. Frukten kan dermed trygt sies å være en av de beste kildene til C-vitamin i verden sammen andre rike c-vitaminkilder som kakadu plommer, Camu Camu, Acerola og nype. I tillegg har baobab superfood en rekke helsegunstige fordeler som du kan lese mer om under.

Fordeler for huden

Å få i seg nok C-vitamin er svært viktig for kroppens utseende og for å holde seg slank. Vitamin C hjelper deg å produsere tilstrekkelig med kollagen og elastin i kroppen. Dette er to viktig strukturelle proteiner som gjør huden sterk og elastisk. Foruten å være en god C-vitaminkilde så har også baobab superfood sterke antioksidative egenskaper. Slik at tilskuddet hjelper deg å bekjempe frie radikaler, ustabile atomer og molekyler som kan ødelegge kroppen på cellenivå. Som igjen kan føre til degenerative sykdommer og andre alderstegn slik som rynker og fine linjer på huden.

Økt vekttap

Ved å tilføre ekstra C-vitamin via baobabfrukt pulver (eller ferske baobab superfood dersom du kan få tak i dem) i dietten så øker du også kroppens fettforbrenningen. Spesielt du har et kosthold med lite C-vitamin. Baobab superfood gjenopprettet C-vitamin balansen og gir deg økt energi, slik at du kan yte mer under treningen.

Forskere fra Arizona State University har funnet ut av personer med lavt C-vitamin nivå forbrenner omtrent 25% mindre fett på 60 minutters spasertur gjort på en tredemølle enn de med optimale C-vitamin nivåer i blodet. C-vitamin er veldig gunstig for vekttap ettersom C-vitamin er viktig for produksjonen av karnitin. Dette gjør at kroppen gjør om fett til energi istedenfor å lagre det som kroppsfett. Baobab superfood kan med andre ord hjelpe deg å gå ned i vekt med sitt høye nivå av C-vitamin.

Forebygger sykdommer

Tilskuddet tilfører kroppen en stor mengde med C-vitamin. Dette hjelper deg å holde hjertet – og karsystemet frisk og sunt. En studie fra University of California fant ut av deltakere som tok C-vitamin tilskudd (500 mg C-vitamin) daglig i to måneder, holdt seg betydelig friskere enn de som ikke tok tilskudd. Ny forskning viser at en persons C-vitamin inntak er viktig for redusere risikoen for hjertesykdom.

Årebrokk og venøs insuffiens er noen eksempler på hjerte – og karsykdommer som kan faktisk lindres med C-vitamin tilskudd. C-vitamin er viktig for produksjon av kollagen og elastin. Dette er bindevev som holder vener sterke og fleksible, pluss at det bidrar til bedre sirkulasjon i kroppen. Det er ikke overraskende at lave nivåer av C-vitamin knyttes til årebrokk. De gunstige fordelene til C-vitamin på sener blir forsterket dersom C-vitamin tas sammen med vitamin E. Så neste gang du lager en smoothie med baobaopulver så bør du tilsette E-vitamin fra en sunn kilde, slik valnøtter eller mandler for å virkelig styrke kroppen.

Hvor kan jeg kjøpe økologisk Baobabtilskudd?

Ettersom baobab superfood er et relativt nytt, så finner du ikke tilskuddet i vanlige helsekostbutikker. Spesielt hvis du er på utkikk etter pulver med økologisk kvalitet. Vi hos Weightworld selger 100% naturlig, økologisk baobab pulver. Hvis du bestiller på man-tors før kl.16.00 får du ekstra rask bestilling, så ikke vent for lenge!

* Det er viktig å merke seg at resultatene av våre produkter kan variere fra person til person. Du bør alltid bruke disse produktene sammen med balansert kosthold og regelmessig trening.