9 Fordeler av moringa for hud, hår og helse

Moringa planten har blitt en veldig populær plante i løpet av den siste tiden, og blir sett på som et nytt “superfood”. Den er full av svært næringsrike og kraftige anti-inflammatorisk egenskaper, antioksidanter og vev beskyttende egenskaper.

Moringa oleifera, også kjent som pepperrot treet, ben tre, eller kyllinglår tre, er et lite tre fra India, Pakistan og Nepal som har vært brukt i generasjoner i østlige land for å behandle og forebygge sykdommer som diabetes, hjertesykdom, anemi, leddgikt, leversykdom, luftveissykdommer, hud og fordøyelsessykdommer.

Moringa kosttilskudd har blitt et populært middel, spesielt bladet, selv om røttene, barken, blomstene, frøene og frukten også er spiselig. Det har blitt brukt som et tradisjonell middel for mange plager, og her er 9 fordeler som kommer når man konsumerer Moringa:

1. Full av næring

Moringa pulver er rik på vitaminer, mineraler, og aminosyrer. Den er spesielt en god kilde til vitamin A, vitamin C, kalsium, kalium, jern og protein. Moringa oleifera supermat er et komplett helse-produkt som ikke bare vil gi deg de vitaminene du trenger, men også forbedre din helse og velvære. I en del av Moringa oleifera, kan du finne:

  • 22% av det daglige inntak av vitamin C
  • 41% av det daglige inntaket av kalium
  • 61% av det daglige inntak av magnesium
  • 71% av det daglige inntaket av jern
  • 125% av det daglige inntak av kalsium
  • 272% av det daglige inntak av vitamin A

Den inneholder også:

  • 92 Næringsstoffer
  • 46 Antioksidanter
  • 36 antiinflammatoriske midler
  • 18 aminosyrer, essensielle aminosyrer 9

2. Bekjemper frie radikaler

Moringa blader som er blitt knust i et kvern og så blitt til pulver

Den har som sagt et høyt innhold av antioksidanter som er vitale når det kommer til å bekjempe frie radikaler, molekyler som forårsaker oksidativ stress, celleskade og inflammasjon.

Moringa inneholder antioksidanter som kalles flavonoider, polyfenoler, og askorbinsyre som finnes i dens blader, blomster og frø. En studie har vist at blad ekstrakter hadde høyere antioksidanter, fri-radikal fjernende kapasitet, og høyere inhibering av protein og DNA-oksidasjon enn det blomster og frø har.

Dette betyr at de hindrer skader og nedbryting i cellene som kommer av frie radikaler. Slik holder moringa cellene friske, slik at kroppen kan yte sitt beste.

3. Bekjemper betennelse

Betennelse kan føre til kroniske sykdommer som diabetes, pusteproblemer, hjerte-og karsykdommer, leddgikt og fedme. Moringa reduserer inflammasjon ved å undertrykke inflammatoriske enzymer og proteiner i kroppen, og moringa blad konsentratet kan betydelig redusere indre betennelser i cellene.

Moringa olje er ofte brukt til å lindre kutt og mindre brannskader på grunn av dens antiseptiske og betennelse dempende egenskaper. Derfor er moringa olje ofte brukt til å behandle skader og rødhet. Det sies også at moringa kan helbrede smerter og betennelser.

Moring, i olje form, er også brukt til å behandle kviser og urenhet forårsaket av bakterier. Moringa oljen har en bra rensende effektiv, samtidig som den kan bekjemp bakterier i huden. Derfor er den perfekt som for å redusere kviser.

4. Redusere diabetes symptomer

Moringa pulver har vært vist seg svært effektiv på å redusere blodsukkeret og regulerer oksidativt stress hos diabetespasienter, noe som betyr at det senker blodsukkeret og kolesterolet og øker beskyttelse mot celleskader.

I flere år er moringa kjent som et naturlig middel som har positive effekter på diabetes. Moringa drikker som smoothies eller juice er kjent for å kontrollere blodsukkeret i blodet hos menn og kvinner. Dersom du ønsker å gjøre endringer i livsstilen din for å få kontroll på diabetes og unngå skader på vitale organer, kan du prøve å legge til moringa i ditt kosthold.

5. Beskytter det kardiovaskulære systemet

Moringa pulver som er blitt formet som et hjerte og har en haug i midten

Moringa pulver har sunne hjerte fordeler, spesielt fordi den kontrollerer blodet, forebygger danning av plakk i arteriene og reduserer kolesterolnivået.

Moringa bladene er rike på essensielle aminosyrer og proteiner. Den er ganske effektiv kilde til å redusere kolesterol, som igjen vil bidra til å beskytte mot kardiovaskulære sykdommer. Høy nivå av kolesterol kan risikere for kardiovaskulære sykdommer som hjertesykdommer; moringa er populær til å senke kolesterol og dermed bidra til et sunnere livsstil

6. Støtter hjernefunksjonen

Moringa støtter hjernens helse og kognitiv funksjon på grunn av sin antioksidative aktiviteter som støtter hjerne neuronene. Det er også blitt testet som en behandling av Alzheimers sykdom med veldig gunstige resultater til nå.

Med sitt høye innhold av E og C vitamin, så bekjemper Moringa oksidering av neuroner i hjernen. De er også med på å nøytralisere nevrotransmittere; serotonin, dopamin og noradrenalin i hjernen, som spiller en nøkkelrolle i reguleringen av humøret, organfunksjonen og kroppens respons til stress og andre stimuleringer, mental helse sånn som depresjon og psykose.

7. Beskytter leveren

Moringa inneholder høye konsentrasjoner av polyfenoler i sine blader og blomster som beskytter leveren mot oksidasjon, toksisitet, og skader. Den kan kan redusere leverskade og fibrose, og reversere oksideringen i leveren. Moringa olje kan også gjenopprette leverenzymer til normale nivåer, noe som reduserer oksidativt stress, og øker proteininnholdet i leveren.

Leveren er ansvarlig for blod avgiftning, galle produksjon, fruktose metabolisme, fettstoffskiftet, og nærings prosesser, og leveren kan bare gjennomføre disse funksjonene ved hjelp av leverenzymer, derfor er det viktig at leverenzymnivåer er normale og stabile.

8. Inneholder antimikrobiell og antibakterielle egenskaper

Moringa har antibakterielle og anti-sopp egenskaper som bekjemper infeksjoner. Den har vist seg svært effektiv mot typer sopp som forårsaker infeksjoner på huden og stammer av bakterier ansvarlig for blod- og urinveisinfeksjoner og fordøyelsesproblemer

9. Bra for hud og hår

Blid kvinne med mørkt hår som holder seg selv i håret

Moringa bladene er rike på essensielle aminosyrer og proteiner. Den er ganske effektiv kilde til å redusere kolesterol, som igjen vil bidra til å beskytte mot kardiovaskulære sykdommer. Høy nivå av kolesterol kan risikere for kardiovaskulære sykdommer som hjertesykdommer; moringa er populær til å senke kolesterol og dermed bidra til et sunnere livsstil

Flere elsker moringa for dens effekt på skjønnhet. Moringa har lenge blitt sett på som en god anti-aldringsmiddel på grunn av den høye innhold av antioksidanter. Kosmetikk industri bruker moringa som ingredienser i flere rynkekrem siden moringa oljen er kjent for å redusere rynker og redusere aldringsprosessen.

Moringa er også kjent for dens fantastiske fordelen som består av å være en god fuktighetsgivende middel. Den kan rask absorberes inn i hud og hodebunn for å lindre tørrhet.

Hvordan bruke Moringa pulver

Du kan legge til Moringa pulver i smoothie eller drikke det som te. Den passer kjempebra med annen grønn superma, selve Moringa pulveret har en mild smak. Moringa kan ha en lakserende effekt dersom den tas i for store mengder. På de fleste pakkene står det anbefalt dagsdose.