7 grunner til å legge til spirulina i dietten

Svært næringsrik

I dag er det viktigere enn noensinne å få seg nok næringsstoffer. Spesielt med dagens nivå av forurensning av luft og miljø. Ikke alle spiser sunt nok og kan ha mangel på viktige mineraler og vitaminer. Men hvis du får i deg Spirulina så vil du dekke et bredt spekter av livsviktige næringsstoffer. En Spirulina effekt består nemlig av 60% protein som tas lett opp av kroppen, åtte essensielle aminosyrer og ti ikke essensielle. Spirulina er superfood og kalles gjerne for mirakel-algen pga. sin gunstige effekt. Spirulina er svært næringsrik og har seks ganger mer proteiner en vanlige egg. Hele femti ganger mer jern enn spinat og dessuten mer kalsium enn melk. Nok en gladnyhet er at du kan få en enda kraftige Spirulina effekt dersom du tar algen som tabletter eller pulverform.

Protein: Det regnes som en komplett kilde til protein av høy kvalitet, og sammenlignes ofte med egg for mengden protein per gram. Proteinet i Spirulina er svært brukbart og har en netto proteinutnyttelsesgrad på mellom 50-61%

Vitamin B1: Også kalt thiamin, dette vitaminet er nødvendig for fordøyelsen av fett og proteiner. Det er ofte tatt for å øke energien, øyehelse, hjernefunksjon og for å forbedre nervefunksjonen.

Jern: Spirulina er en favorittmat for vegetarianere og veganer fordi det er en av de beste plantekildene til jern, vi skal se mer på det under. Selv for de som spiser kjøtt, har den en svært absorberbar form av jern som er mild på fordøyelsessystemet.

Kalsium: Spirulina er også utrolig høyt i kalsium med over 26 ganger kalsium enn melk.

Bra for hud, hår og negler

En toppløs smilende kvinne som holder en hånd mot ansiktet sitt

Spirulina inneholder også mange gunstige næringsstoffer som er bra for hud, hår og negler. Aminosyrene i Spirulina kan spesielt bidra til sterkere, sunnere og mer glødende hud. Blågrønnalger inneholder er rik på viktige stoffer som er avgjørende for klar, lys hud, inkludert Vitamin A, C, E, K og B. I tillegg bidrar disse superalgene med å hjelpe kroppen til å bekjempe frie radikaler og fjerne giftstoffer. Resultatet blir en mer jevnere, sunnere og glødende hud. Og hvis ikke det var nok så bidrar Spirulina til å fukte og helbrede skadet hud.

Videre er jern ganske viktig for å holde både hud, hår og negler sunne. Spirulina inneholder også sunne fett (kalles GLA) spiller en viktig rolle for å holde håret frisk og skinnende og redusere betennelse på ansiktet, derfor kan du også finne ansiktsmaske laget av spirulina.

Spirulina hjelper også med å gjøre huden vakker ved å redusere fine linjer og rynker, forbedre elastisiteten og gi en fin glød til huden når den tas internt og brukes som ansiktsmasker.

Bra for vegetarianere

Å være vegetarianer er ikke lett, spesielt i forhold til å få i seg nok og viktige næringsstoffer. Ettersom Spirulina inneholder de fleste næringsstoffer, som også finnes i animalske produkter, er Spirulina effekt svært gunstig spesielt for vegetarianere. Algen kan nytes i flere matretter og drikke. Du kan f.eks. få en god Spirulina effekt dersom du blander algen i smoothies, popkorn, kaker, eller hva som helst. Det er lett å tilføye disse superalgen og nyte godt av gunstige Spirulina effekt. Protein, viktige aminosyrer og B12 er spesielt viktig for de som ikke spiser kjøtt, Spirulina inneholder nest 60% proteiner og 18 helsegunstige aminosyrer som gjøre spriulina til et utmerket valg for vegetarianere.

Bidrar til vekttap

Denne fantastiske blågrønne algen hjelper deg også å gå ned i vekt. Det er nemlig slik at mangel på viktige næringsstoffer kan føre til overspising. Kroppen har behov for bl.a. sink, magnesium og essensielle fettsyrer slik som GLA. Heldigvis finnes alt dette i Spirulina kosttilskuddet som gir en mer konsentrert og bedre Spirulina effekt. Når du får i deg den svært næringsrike Spirulina så vil Spirulina effekt faktisk aktivere metthetshormonet leptin. Dette hjelper deg å holde appetitten i sjakk. Da vil du føle deg sunnere og ha mindre lyst på dårlig mat.

Spirulina effekt er også gunstig for forbrenningen av kroppsfett. Spirulina pulver som er laget av freskvannsalger som er blågrønne alger. Den kan enkelt blandes med smoothis og drikker, den skal bidra til å styrker immunforsvaret og gi økt ytelse

Gir økt energi

Når kroppen får tilført næringsrike Spirulina så vil du også oppleve økt energi i kroppen. Og ikke minst når du trener, slik at du vil gå ned ytterligere i vekt. Spirulina blågrønnalgen inneholder nemlig store mengder av phycocyanin og klorofyll. Disse stoffene absorberer energi fra solen, som igjen produserer karbohydrater som gir deg økt energi. En av de viktigeste årsaken for Spirulina til å være like populær som den er nå er dens energi og utholdenhet økende egenskaper. Spirulina pulver er spesielt enkelt og nyttig dersom du ønsker mer energi i hverdagen, og spesielt utover dagen, lag gjerne en smoothie og få full boost på energien din igjen.

Ulike fordeler man kan få når man tar spirulina pulver

Dr. Oz, som er kjent fra en populær tv-show anbefaler å kombinere 1 teskje spirulina pulver med rundt 3 dl lime juice og fryse blandingen i fryseren for sunn is kuber for sunn energi boost. I følge Dr. Oz vil spirulina og lime øke energi ytelsen fordi de løser sukker fra cellene våre og, når de er frosset, øker kulden fra isen metabolsk energien vår mens kroppen våre blir "våkne".

Styrker skjelettet

Vi har alle hørt at det er viktig å drikke melk, ettersom melk inneholder store mengder kalsium. Men faktisk så inneholder Spirulina mer kalsium enn melk. 100mg Spirulina har hele 220mg kalsium, mens samme mengde melk har kun 120 mg kalsium. Spirulina kan dessuten tas i pulver – eller tablettform som gir en ekstra konsentrert Spirulina effekt. Ikke alle liker å drikke store mengder melk, dermed er Spirulina en svært god løsning.

Ikke gå glipp av kanskje verdens mest sunne superfood, nemlig Spirulina. Spirulina effekt fordelene er for mange til å overse. Det beste av alt er du kan kombinere denne mirakel-algen i alle slags matretter og drikker. Spirulina kommer i både pulver og tablettform. Noe som gjør det også svært lett å ta med Spirulina når du er ute og reiser.

Reduserer blodtrykk og kolestrol

Phycocyanin er et pigment som finnes i spirulina som forskere har oppdaget har antihypertensive effekter dvs. den senker blodtrykket. Japanske forskere hevder at dette skyldes at forbruk av blågrønne alger hindrer endotel dysfunksjonen i metabolsk syndrom.

På samme måte sies det at spirulina kan forhindre atherosklerose og redusere forhøyede blodkolesterolnivåer. Spirulina sies også å være svært effektive for å redusere kolesterol. Eldre pasienter som har blitt gitt spirulina hadde en positiv effekt på kolesterol nivået. Dersom du har bra kontroll på kolesterol vil du også kunne redusere hjerteinfarkt og slag.

Anbefalte produkter