6 enkle måter å bli kvitt vannvekt

Det er ikke alltid badevekta gir like resultater. Dette kan være svært frustrerende, spesielt når du har forsøkt å spist sunt og trent regelmessig. Det at badevekta gir varierende resultater i løpet kort tid, skyldes ikke imidlertid ikke bare kroppsfett. Det er mange grunner til at resultatene kan variere og en av dem er vannvekt. Vannmengden i kroppen varierer alt etter trening, mengde inntatt væske og dessuten hva slags mat du har spist. Det viktigste å merke seg er at varierende resultater på badevekta skyldes ikke nødvendigvis kroppsfett. Heldigvis så kan du kvitte deg med vannvekt svært raskt, bl.a. med riktig kosthold og vanndrivende medisin. Da får du straks et penere og mer slankere utseende.

1. Kort og intenst treningsøkt

Dette er kanskje en av de beste måtene å bli kvitt overflødig vann i kroppen på. Fullfør en intenst aerob treningsøkt. Enten du liker å løpe, sykle eller bruker ellipsemaskinen så bør du gjøre det intenst. Slik at du begynner å svette og dermed reduserer vannmengden i kroppen. En intenst treningsøkt gjør også at du forbrenner fett og øker metabolismen. En treningsøkt på 30-40 minutter er nok, men husk å trene hardt så du får en høy puls. Du kan også kombinere intense treningsøkter med vanndrivende medisin for å få best effekt.

2. Reduser saltinntaket

En treskål og en tre øse som er fyllt med store salt biter

Det er et kjent faktum at sodium bidrar til overflødig vannmengde i kroppen. Sodium finnes i vanlig bordsalt og dessuten saltrik mat. For å unngå se oppblåst ut og få økt vannvekt, bør du kutte ut så mye salt som mulig fra kostholdet. Det er lurt å unngå spise for mye hurtigmat og drikke brus. Ettersom dette er typisk mat og drikke med høyt saltinnhold. Imidlertid må du huske at kroppen trenger salt, selv når du tar vanndrivende medisin. Men du bør holde deg innenfor anbefalt mengde, som er mindre 2,300 mg per dag. Dersom du skal på en spesiell tilstelning og vil ha raske resultater så kan vanndrivende medisin være en god løsning. Det finnes mange gode produkter på markedet, slik som Retenix vanndrivende tabletter. Dette er vanndrivende medisin som raskt fjerner overflødig vann fra kroppen. Vanndrivende medisin er også svært trygt så lenge du følger anbefalte instrukser.

3. Spis sunnere

En kvinne som smiler og skal til å spise en stor bolle med salat

Det er ingen tvil om at de fleste av oss bør spise sunnere. Spesielt å kutte ned på hurtigmat og dessuten søtholdig drikke. Hvis du forsøker å spise sunnere så kan du dramatisk redusere vannvekten. For det første bør du drikke mindre brus, inkludert de som inneholder kunstige søtningsstoffer. Sukkerinntaket bør være så lite som mulig. For menn så anbefales det maks 150 kalorier fra sukker eller 37.5 gram/ 9 teskjeer med sukker. For kvinner anbefales det maks 100 kalorier fra sukker, dvs. 25 gram eller 6 teskjeer med sukker. Hvis du leser ingredienslistene på matvarer og drikke så vil du sikkert bli overrasket hvor mye du overgår daglig anbefalt dose. Det er også lurt å spise mer fiberrik mat og mat med høyt proteininnhold. Et sunt kosthold hjelper deg å redusere vannvekt. Og gir deg også bedre resultater når du bruker vanndrivende medisin.

4. Drikk mer vann

En kvinne som holder og drikker et stort glass vann

Det kan virke motsigende å drikke mer vann når du ønsker å bli kvitt vannvekt. Men det er viktig å huske at kroppen trenger tilstrekkelig med vann for å fungere optimalt. Selv når du går på en vanndrivende detox kur eller tar vanndrivende medisin.

Menn bør få i seg minst 3 liter med vann hver dag. Mens kvinner bør få i seg minst 2.2 liter. Hvis du trener ofte bør du drikke mer, slik at du ikke blir dehydrert. Spesielt hvis du også tar vanndrivende medisin. Husk at dersom du har for lite vann i kroppen, så bremser du faktisk fettforbrenningen. Kroppen må ha en viss mengde vann i kroppen for å fungere optimalt. Spesielt hvis du tar vanndrivende medisin for å bli kvitt overflødig vannvekt. Derfor bør man også alltid følge anbefalte instrukser for vanndrivende medisin.

5.Bli kvitt overflødig vann naturlig

En glasskopp som inneholder varmt vann og grønne blader

Ikke alle er klar over at visse matvarer og drikke er faktisk vanndrivende. Det er derfor veldig lett å bli kvitt for mye vann i kroppen, så lenge du vet hva som bør spises og drikkes. I kombinasjon med vanndrivende medisin så kan du dermed raskt redusere vannvekta. Frukt og grønnsaker som meloner, tranebær, løk og persille er veldig vanndrivende. I tillegg bør du drikke sitronjuice, grønnte og gulrotjuice. Dette er drikke som raskt skiller ut vann fra kroppen.

6. Stress mindre og øk velværet

En glad kvinne som smiler bredt og gir to tomler opp

Kroppens velvære har mye å si for vannvekta og effekten av vanndrivende medisin. Mange lever et liv med høyt tempo og stresser mye. Det er viktig å slappe av og ta det med ro. For mye stress gjør deg også mer tilbøyelig til å overspise eller velge usunn mat.

Jo mer stress du opplever, jo høyere nivåer av kortisol får du. Kortisol gjør at kroppen lagrer mer fett og dessuten vann. Og på den måten også motvirker du effekten av vanndrivende medisin. Det er derfor lurt å ta en pust i bakken av og til. Lag gjerne et dagsrituale der du slapper av. F.eks. leser ei bok, mediterer eller tar en spasertur. Trening er naturligvis en god måte å slappe av på. Regelmessig trening kan frigjøre stress og øke kroppens velvære. Da får du også større virkning av vanndrivende medisin og et kosthold som er generelt vanndrivende.

Anbefalte produkter